Hirdetés
Archivum

Gyõzelmével életben tartotta esélyeit a Sopron:

:

Hirdetés

Javuló játékkal megérdemelt tízpontos gyõzelmet aratott a Sopron a Bourges ellen és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A magyar bajnok a csoport többi mérkõzésének eredménye miatt azonban hatodik helyen karácsonyozik.

Nehéz feladat várt a Sopronra szerda este, hiszen öt EuroLiga vereséget követõen kellett felpörögniük a játékosoknak és a továbbjutási esélyek megtartása miatt legyõzni a francia Bourges együttesét.

Nem úgy indult találkozó, hogy itt a hazaiak az életükért küzdenek, 0-5-nél a csarnokba kilátogató 400 nézõ elõtt egy újabb vereség rémképe jelent meg, de szerencsére gyorsan gondoskodtak róla Hontiék, hogy ne menjen el végleg a publikum kedve, 9 – 9-nél Honti triplájával már egyenlítést jegyezhettünk fel, sõt egy 7-0-s roham után 16-9-nél már egy megnyugtatóbb soproni elõnyt mutatott az eredményjelzõ. Bár a játékrész vége a franciáké volt, a vendégek 17-15-re is felzárkóztak, végül 23-19-el mentek pihenni a felek.

A második 10 perc kiegyenlített játékot hozott. Krivacsevics és Eördögh remeklésével a negyed elején még sikerült 29-22-re elhúzni, aztán a Bourges egy kisebb ritmusváltás után felzárkózott. Az egész meccsen aktív Miyem duplájával már 31 – 32-re vezettek is a vendégek. Innentõl azonban jött Milovanovics triplája majd Eördögh csodálatos percei, így a szünetre 4 pontos elõnnyel, 42 – 38-al bizakodva mehetett a Sopron.

A harmadik negyed is a másodikhoz hasonló forgatókönyv szerint alakult. Eördögh öt és Miljkovic három pontjával ismét nyolc egységgel francia riválisa elõtt járt a Sopron. Az elõnyt azonban most sem sikerült megtartani, 57-57-nél megint egál volt a meccs, igaz Pierre Vincent tanítványai ebben az idõszakban higgadtabbak voltak ellenfelüknél, mondhatni a játék képét tükrözte az eredmény. Az utolsó 2 perc azonban soproni rohamokat hozott, így ha nem is megnyugtató különbséggel, de legalább elõnnyel várták az utolsó 10 percet Székely Norbert tanítványai.

A negyedik negyedben szerencsére végig hazai oldalon volt az elõny, elõször 70-62-nél, majd 77-67-nél tûnt úgy, hogy megvan a gyõzelem. A vége 83 – 73 lett, teljes lehetett volna a soproni öröm, ha többi mérkõzésen kedvezõbb eredmények születnek, így magyar bajnok csoportja utolsó helyérõl várhatja a januári folytatást.

MKB-EUROLEASING SOPRON – BOURGES 83–73 (23–17, 19–21, 20–20, 21–15)

Hirdetés