Hirdetés
Archivum

Gyõztek a nagycsapatok az oroszoknál:

:

Hirdetés

Megkezdõdtek az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok az Orosz Bajnokságban. Az elsõ játéknap nem hozott meglepetést. A papírformának megfelelõen a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva is magabiztosan verte ellenfelét.

Az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburgra a Kurszk együttese várt. Egy évvel ezelõtt ugyanígy pár nappal az EuroLiga négyes döntõje után az Orenburg tudott meglepetést okozni, így adott volt a példa Michelle Snowék elõtt. Gundars Vetra együttese azonban most nem tette meg azt a szívességet, hogy elkönnyelmûsködje a mérkõzést. 6 perc játék után a helyszínen szurkoló 2500 nézõ már 18-9-es állást láthatott az eredményjelzõn.

Az elsõ negyed végjátékában azonban a Kurszk 22-21-re felzárkózott, sõt a második negyed elején még 1 ponttal vezettek is. Ekkor azonban Dumerc és Nolan vezetésével feltámadt a címvédõ. A játékrész felénél már 10 ponttal jártak elõrébb és ekkor minden lényeges kérdés el is dõlt. A 45-33-ról induló harmadik negyedben 53-47-nél volt egy kisebb fellángolása a vendégeknek, de igazából a gyõzelem közelébe sem kerültek.

A negyedik periódust 14 ponttal nyerte a Jekatyerinburg és így 86-64-es sikerének köszönhetõen hatalmas lépést tett a finálé felé. Az uráli együttesbõl hatan is 10 pont fölé jutottak. A legeredményesebbnek a 14-14-pontig jutó Stepanova és Dumerc bizonyult.
 

A Szpartak Moszkvának sem volt sokkal nehezebb dolga volt az Orenburggal, pedig elõzetesen nagyobb csatára lehetett számítani. Ezen az összecsapáson 6 perc alatt 16-6-ra léptek el a hazaiak. Az elsõ negyed végén 5 ponttal vezetett Pokey Chatman együttese, de ekkor azért nem nyugodhatott az EuroLiga-döntõs gárda, mivel a második szakasz felénél 3 pontra is feljöttek a vendégek. 26-23 után a végül 12 pontig jutó Sue Bird fújt ébresztõt, így egy 14-4-es futással ismét ellépett a házigazda.

20 perc játékot követõen 42-30 állt az eredményjelzõn és eldõlni látszott a csata. A harmadik negyed elején már nemcsak annak látszott, hanem el is dõlt a mérkõzés. A találkozón végül 14 pontot szerzõ Epiphany Prince dobott két duplát, Taj McWilliams is betalált egyszer és ezzel 48-30-ra lépett meg a Szpartak Moszkva. Az Orenburg gárdáját dicséri, hogy a 20 pontos Veramejenka és a 16 pontos Sapova egyéni megoldásainak köszönhetõen felzárkóztak a negyedik negyedben már sokat cserélõ riválisukhoz. Ha nyílttá nem is tudták tenni a csatát, de 67-61-es vereségük sokkal szebben mutat, mint a valós különbség a két együttes között.

Eredmények


UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 86:64

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 67:61
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szpartak Moszkva javára.

Hirdetés