Hirdetés
Archivum

Gyõztes debütálás után már a csoportelsõség a tét:

:

Hirdetés

Hétfõn a TFSE 53-37-re legyõzte a házigazdát a poznan-i Egyetemi Eb-n. A sikeres bemutatkozással Magyar Bianka együttese bejutott a legjobb nyolc közé. Kedden 13 órától a Göttingeni Egyetem gárdája lesz a rivális. A tét a csoport elsõ helye.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Volt alkalmunk a hétfõi siker után hosszabban beszélgetni Magyar Biankával, aki így tekintett vissza az Adam Mickiewicz Egyetem csapata felett aratott gyõzelemre:

„Tipikus elsõ meccsen vagyunkt túl, az ellenfél végig zónázott 40 percen keresztül. Ez elsõre nem annyira feküdt, nem játszottunk jól, de azt gondolom, hogy a gyõzelem egyetlen percre sem forgott veszélyben. Kedden megpróbálunk a németek ellen ennél sokkal jobb játékkal harcba szállni a csoport elsõ helyéért. Ezzel próbáljuk elkerülni a halálcsoport elsõ helyezettjét. Ott az osztrákok és a franciák futnak versenyt. Az osztrákok tûnnek a legerõsebbnek, õket próbáljuk elkerülni.”

Magyar Bianka hangsúlyozta, hogy elsõsorban támadásban kell feljavulni a folytatásra. „Stabil gyõzelem volt, de nem bizonyultunk hatékonynak támadásban. Sok könnyû helyzetet hagytunk ki. A zóna ellen ugyan megvoltak a dobóhelyzetekeink, de nehezen találtunk be. Biztos vagyok benne, hogy nem fogunk még egyszer ilyen rossz százalékkal dobni. Tényleg tipikus elsõ meccs volt, remélem immár megszoktuk a pályát és holnap a németekkel megpróbálunk egy jó meccset játszani és utána felkészülni a következõ feladatokra is.” – összegzett a TF vezetõedzõje.

A Göttingeni Egyetem gárdája vasárnap kiütötte a lengyeleket. Igazi erõdemonstráció volt az a fellépés a részükrõl. „Letámadtak egész meccsen, nagyon jól védekeztek és abból jó ritmust tudtak csinálni támadásban. Sok támadást vezetnek, gyorsak, sokat futnak, fizikálisak a palánk alatt. Nem lesz egyszerû dolgunk, de mindent megteszünk.” – zárta beszélgetésünket Magyar Bianka.
 

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés