Hirdetés
Archivum

Gyõztes pécsi kezdés az Adria ligában:

:

Hirdetés

Idegenbeli gyõzelemmel kezdte a PEAC-PÉCS csapata az Adria liga szereplését, Zeljko Djokic tanítványai Újvidéken a tavalyi szerb bajnokság bronzérmese, a Vojvodina ellen arattak 69-65-ös gyõzelmet.

A 12 csapatos délszláv regionális liga elsõ összecsapásán jól kezdtek a pécsi nõi kosárlabda pozitív hagyományait megõrizni akaró egyetemisták, az elsõ negyed után hét, a nagyszünetre már 13 ponttal vezettek (28-41). Elsõsorban remekül védekezett a csapat az elsõ félidõ során, és gyors támadásokat fejeztek be jól a PEAC PÉCS kosarasai, ám a fiatal, még nem is teljes csapattal pályára lépõ együttesnek a második játékrészre azért akadtak gondjai. Ám a fiatal szerb Latinca Dusanic , és a csapathoz a múlt hétvégén érkezett 23 éves, 196 cm magas amerikai center, Amy Jaeschke 16-16 pontjával az izgalmasan alakuló végjátékban sikerült négy pontot megõrizni az elõnybõl, és 69-65-re nyertek a fehér-feketék.

Vojvodina-PEAC PÉCS 65-69 (11-18, 17-23, 23-11, 14-17)
Legjobb dobók: Popoviæ 23, Stupar és Sesniæ 13-13 ill. Jaeschke és Du¹aniæ 16-16

A fiatalokra építõ PEAC-PÉCS következõ meccsét kedden játsza az Adria Ligában a belgrádi Vozdovac ellen, majd jövõ szombaton mutatkozik be hazai pályán a ZKK Sloboda Nov Grad (bosnyák) ellen. A mérkõzésre valamennyi érdeklõdõ ingyenesen látogathat ki a Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokba.

Forrás: PEAC Pécs Sajtóközlemény

Hirdetés