Hirdetés
Archivum

Gyõztes útra lépett a Liberty:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra egy mérkõzéssel folytatódtak a WNBA küzdelmei. Ezen a szezont rémálomszerûen kezdõ New York Liberty 79-74-re legyõzte az Atlanta Dream együttesét.

A New York Liberty öt vereséggel kezdte az évadot, mielõtt a hétvégén megtört volna az átok és legyõzték az Indiana Fever gárdáját. Pondexterékre ezúttal az Atlanta Dream várt, mely 100-74 arányban kiütötte a Liberty-t május 25-én. A két csapat között ezúttal nem alakult ki nagy differencia, az egész mérkõzésen fej-fej mellett haladtak és összesen 16 alkalommal változott a vezetõ gárda kiléte. A harmadik negyed végén 62-61-es elõnyben volt a Dream.

A negyedik negyedben a végül 26 pontig jutó Pondexter duplájával 63-62-re vette át a vezetést a Liberty és innentõl kezdve már nem engedték ki a kezükbõl a mérkõzést. A New York a szezon eleji ámokfutáshoz képest különösen védekezésben javult rengeteget. A találkozó utolsó 4 perc 53 másodpercében az Atlanta mindössze 6 pontot tudott összehozni ellenük.


„0/5-ös kezdést még soha nem éltem át egyetlen csapatommal sem. Rettenetes érzés volt, tudtuk, hogy ezek után változtatnunk kell a játékunkon. Tõlem példul keményebb védekezést vártak. Csak arra koncentráltunk az elmúlt napokban, hogy nyerni tudjunk.”
– mondta a lefújás után Pondexter, aki a 26 pontjából 9-et a negyedik negyedben szerzett.

Eredmények


New York Liberty – Atlanta Dream 79-74 (25-23, 23-20, 13-19, 18-12)

Hirdetés