Hirdetés
Archivum

Gyzõzelemmel indított a Connecticut és a Texas A&M:

:

Hirdetés

A pénteki rajt után a hétvégén ismét számtalan helyszínen pattogott a labda az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. Az alábbiakban az érdekesebb mérkõzéseket gyûjtöttük össze.

A szombati játéknap legnagyobb érdeklõdést vonzó találkozója a 2011-es bajnok Texas A&M fellépése volt. A texasiak egy alacsonyabban rangsorolt konferencia csapatával, a Lamar Lady Cardinals alakulatával mérték össze az erejüket és arattak 83-58 arányú gyõzelmet. A Texas A&M legjobbja a 22 pontos Tyra White volt.

Vasárnap jóval nagyobb tûzijátékra került sor. Lejátszotta elsõ tétmérkõzését a Conneticut, melynek ellenfele a Holy Cross Crusaders volt. Geno Auriemma gárdája végig vezetve, különösebb nehézség nélkül 77-47 arányú gyõzelmet aratott. A Connecticut legjobbjának Tiffany Hayes (16 pont, 8 lepattanó) bizonyult. Ismét pályára lépett az elsõ helyen rangsorolt Baylor is. Brittney Grinerék 91-31-re verték a Chattanooga Lady Mocs gárdáját. Griner 19 ponttal és 8 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl. A Baylor edzõje Kim Mulkey pedig pályafutása 300. gyõzelmét ünnepelhette.

A második helyen rangsorolt Notre Dame 99-34-re verte az Indiana State alakulatát. A Notre Dame hat játékosa is kétszámjegyû pontot szerzett, a legeredményesebb Kayla McBride (16 pont) lett. Glory Johnson dupla-duplájával (17 pont, 13 lepattanó) a harmadik helyen rangsorolt Tennessee pedig a Pepperdine Waves alaulatánál bizonyult jobbnak 89-57 arányban.

Az ötödik helyen rangsorolt Stanfordnak is jelenése volt vasárnap, nekik ezúttal a Gonzaga Bulldogs ellen kellett pályára lépniük.A Stanfodot a vártnál jobban megizzasztotta a Gonzaga, a szünetben még az alacsonyabban rangsorolt gárda vezetett. Végül Nnemkadi Ogwumike zseniális egyéni teljesítményére (33 pont, 18 lepattanó) volt szükség, hogy az esélyesebb együttes 76-61-re behúzza a gyõzelmet.

Érdekesnek ígérkezett még az ismert csapatok fellépései mellett az AP-nél 10. helyen rangsorolt Georgetown és a 11. helyen rangsorolt Maryland csatája. Itt a várt nagy izgalmak elmaradtak, a Maryland a duplát-duplát (19 pont, 15 lepattanó) elérõ Alyssa Thomas vezetésével 72-53-as gyõzelmet aratott.


A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés