Hirdetés
Európa

Ha egy csapat nem tud részt venni egy Európa Kupa buborékban, akkor kizárják:

:

Hirdetés

A FIBA Europe Board ülésén a februári Eb-selejtezők buborékos tornáinak rendezői és a 2021-es U20-as Európa-bajnokság házigazdái mellett több fontos döntést is hozott. Ezek érintik a női kosárlabda Európa Kupa és a férfi FIBA Europe Cup lebonyolítását is.

Mint ismert, mindkét sorozat főtábláján a küzdelem januárban kezdődik és buborékos formában kerül megrendezésre. A FIBA Europe Board a lebonyolítással kapcsolatban elfogadta azt az elvet, hogy ha egy csapat nem tud megérkezni és részt venni a kijelölt női kosárlabda Európa Kupa és FIBA Europe Cup buborékokban, akkor nem halasztják a mérkőzéseit, hanem kizárják őket az adott versenyből.

Az Európa Kupa főtábláján négycsapatos csoportokban zajlik a küzdelem. A csoportkör buborékos tornája 2021. január 19. és 22. között lesz. Nagy változás, hogy a négyesek tagjai csak egyszer játszanak egymással. A csoportok első két helyezettje jut a legjobb 16 közé.

A magyar csapatok csoportjai:

A-csoport: Atomerőmű KSC Szekszárd (Magyarország), UNI-Győr – MÉLY-ÚT (Magyarország), Kayseri (Törökország), Prometey (Ukrajna)
B-csoport: Aluinvent DVTK Miskolc (Magyarország), Orman Genclik (Törökország), A3 Basket Umea (Svédország), Ramla (Izrael)
C-csoport: Hatay (Törökország), Szpartak Moszkva Vidnoje (Oroszország), VBW CEKK Cegléd (Magyarország), Adana Basketbol (Törökország)

Hirdetés