Hirdetés
Utánpótlás

Habling Lara első pontjai az élvonalban:

:

Hirdetés

Megszerezte az első pontjait az élvonalban Habling Lara. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia készített egy remek portrét a fiatal tehetséggel, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Új csillag a Mecsekalján?

Joggal tehetjük fel a kérdést, látva Habling Lara játékát, fejlődését: új csillag van születőben a Mecsekelján? A Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetsége a szezon során már többször is játszott a PEAC-Pécs színeiben az élvonalban, a Cegléd elleni bajnokin pedig mindössze 16 évesen és 155 naposan megszerezte első pontjait is.

A második negyedben jött el Habling Lara számára az a pillanat, amely minden bizonnyal örökké emlékezetes marad a számára. Licskai Zsófia szabálytalankodott ellene, amiért két büntetőt dobhatott: mindkettőt értékesítette, ezzel a PEAC-Pécs utolérte a Ceglédet (31-31). A nagypapa, a korábbi kiváló pécsi játékos, Varasdi János pedig minden bizonnyal eldörmögte magában, hogy ezt én sem csinálhattam volna jobban.

–      Nagyon örültem ezeknek a pontoknak, mert úgy éreztem, hogy ezzel most éles helyzetben, tétmeccsen is hozzá tudtam tenni valamit a csapatom teljesítményéhez – mondta a 2003. június 20-án született, tehát a mérkőzés napján 16 éves és 155 napos Habling Lara. – Korábban, a Szekszárd elleni edzőmeccsen már dobtam kilenc pontot és kiharcoltam faultot is, de azért ez most más volt.

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia – PEAC-Pécs

Teljesítményére, fejlődésére természetesen nem csak a nagypapa, hanem a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia is nagyon büszke. A Rátgéber László által megálmodott és létrehozott intézménynek pontosan ez a célja: felkutatni a legnagyobb tehetségeket, felépíteni őket, kihozni belőlük a maximumot annak érdekében, hogy a magyar kosárlabdázás profitáljon belőlük. Kifogástalanul képzett első osztályú játékosokat, felnőtt válogatott kosarasokat akar kinevelni a kiválósági központ, olyanokat, mint például az Egyesült Államokban, az Ohio State-ben pallérozódó Juhász Dorka (akit beválasztottak az előszezon All Star csapatába), vagy a német Bundesliga második vonalában élgárdának számító Nürnberg irányítója, Pongó Marcell, aki az utóbbi időben rendszeresen kapja a felnőtt válogatott meghívóját. A PEAC-Pécsben egyébiránt nem csak Habling Lara képviseli az NKA-t, rendszeresen a kezdőben kap helyet a mindössze 18 éves Wentzel Nóra, s ott van már a keretben a 17 esztendős Vojinovic Milica is.

–      Hogy minek köszönhető az, hogy itt tartok? Elsősorban annak, hogy rengeteget dolgozom, rengeteget foglalkoznak velem az Akadémián. Járok a juniorok edzéseire, sokszor ott vagyok a PEAC-Pécs gyakorlásain, külön erőnléti edzéseket kapok, valamint nagyon sok egyéni képzésen veszek részt. A legjobban talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy itt tökéletesen megtanítják az alapokat, a technikát, hogyan kell dobni, szóval mindent, felkészítenek a felnőtt kosárlabdázásra. Kifogástalanok a körülmények, nagyon jók az edzők, minden adott a fejlődéshez. Az kétségtelen, hogy le vagyok terhelve rendesen, de abszolút nem bánom: pontosan ennek köszönhetem, hogy jelenleg ott tartok, ahol szeretnék.

Kíváncsiak vagyunk rá, hogy néhány év múlva hol tart majd Habling Lara. A céljai megvannak: először is szeretné elérni, hogy a PEAC-Pécsnek biztos tagja legyen, aztán a későbbiekben külföldön is kipróbálná magát, s egy euroligás csapatban is szívesen szerepelne. Illetve, van itt még valami!

–      A papám a példaképem. Ő is viszonylag fiatalon került a felnőtt csapatba, ez volt az élete. Szerette a játékot, a csapatát, a nézőket, nagyon sokat dolgozott azért, hogy ezen a szinten játszhasson. Büntetőzésben még mindig verhetetlen, úgyhogy nekem az a célom, hogy egyszer ebben is utolérjem! – mondta mosolyogva Habling.

Forrás: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés