Hirdetés
Archivum

Habling Larára hívja fel a figyelmet az U16-os Eb honlapja:

:

Hirdetés

Javában tartanak az augusztus 22-én kezdõdõ U16-os Európa-bajnokság elõkészületei. A torna hivatalos honlapján összegyûjtötték azokat a fiatal tehetségeket, akikre érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani a FIBA szakírói szerint. Az összeállításba Habling Lara is bekerült.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

A FIBA szakírói kiemelik, hogy Habling Lara tavaly Kaunasban az U16-os Európa-bajnokságon még háttérben szerepelt olyan meghatározó játékosok mögött, mint például Dombai Réka. Ezúttal azonban más lehet a helyzet. A magasságát és mozgékonyságát méltatják, illetve kiemelik, hogy Pécsett immár klubszinten is megmutathatja magát.

Az EYOF menetelés alkalmával Bakuban Habling Lara átlagban 24 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 10.6 pontot (42%-os mezõnymutatóval), 5.2 lepattanót, 2.2 szerzett labdát és 1.6 gólpasszt jegyzett. A magyar válogatott már javában készül az Európa-bajnokságra, ahol a csoportkörben sorrendben Finnország, Oroszország, Olaszország lesznek az ellenfelek. Az elmúlt hétvégén Csehországgal vívtak felkészülési találkozókat a mieink és itt Habling Lara a második találkozón 13 ponttal, 4 lepattanóval a legeredményesebb lett.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Hirdetés