Hirdetés
Archivum

Hajrában az európai topligák alapszakasza



:

:

Hirdetés

A hétvégén ismét nagyüzem lesz az európai pályákon. Oroszországban elõdöntõznek, Olaszországban a nyolcaddöntõk zárulnak. A további nagy nemzeteknél pedig a hajrájához érkezett a bajnoki alapszakasz.

A nemzetközi kitekintõnk élére a hétvége legnagyobb figyelemmel kísért eseménye az orosz elõdöntõk rajtja kívánkozik, melyhez lapunk felületein is közöltünk már részletes beharangozót. Törökországban még csak az alapszakasz 24. fordulójánál tartanak. Krivacevic Tijana csapata a Botas az Adanát fogadja. Nem hibázhatnak annak érdekében, hogy tartsák elõkelõ negyedik helyüket a tabellán. A hétvége rangadóját a már biztos elsõ Cukurova vívja, miután a Besitkas otthonában lépnek pályára. Kulcsfontosságú a siker a remek kerettel dolgozó Besiktasnak, így megnehezíthetik a listavezetõ dolgát. Az élcsapatok közül a Fenerbahce az Izmit, a Hatay pedig a Bodrum ellen készülhet nagy arányú sikerre. A középmezõnyben viszont a Mersin – Galatasaray rangadó kifejezetten jó lehet.

Olaszországban a hétvégén lezárulnak a nyolcaddöntõ párharcok. A nagyobb bajnokságok közül egyedüliként az olaszok alkalmazzák azt a rendszert, hogy az alapszakasz 7. és 10., illetve 8. és 9. helyezettje kuparendszerû párharcot vív a negyeddöntõért. Az elsõ meccsek után az Empoli minimális elõnyben van a Vigarano-val szemben, míg a Allianz S.S.Giovanni nagyon vezet a Battipaglia ellen. Spanyolországban már eldõlt, hogy az alapszakaszt a Salamanca nyeri és a második lesz a Girona. Ettõl függetlenül az utolsó két fordulóra is maradtak izgalmak, hiszen a 3-5. hely között még bármi lehet. A Cadi La Seu, a Gernika és a Valencia találkozóit érdemes figyelni. Franciaroszágban is két forduló van hátra, ott a Villeneuve d’Ascq – Bourges rangadó lehet érdekesebb. A Lattes Montpellier a Tarbes, a Lyon a Nantes Rezé, míg a Carolo a Mondeville ellen készül kötelezõ gyõzelemre.

Romániában a hétvégén a helyi kupasorozat négyes döntõjét bonyolítják le. Ezt korábban bõvebben is felvezettük. Szlovákiában a Rózsahegy már most bebiztosíthatja helyét a döntõben. A Pöstyén és a Kassa csatája 1-1-rõl folytatódik. Csehországban az elõdöntõk második meccsei jönnek. Az USK Praha és a Zabiny Brno van elõnyben. Lengyelországban pedig lezárul az alapszakasz. Az utolsó forduló csúcsrangadójának már csak az Artego Bydgoszcz szempontjából van tétje, hiszen a vendéglátójuk a CCC Polkowice már biztosan elsõ. A Bydgoszcz a Torun-nal fut versenyt a második helyért. A Torun-ra szintén nehéz meccs vár, miután a Sleza Wroclaw-ot fogadják.

Hirdetés