Hirdetés
Archivum

Hajrájához érkezik a FIBA 3×3 WS:

:

Hirdetés

Jelenleg egy kis szünetet tart az utolsó négy forduló elõtt a FIBA új 3×3-as nõi versenysorozata a FIBA 3×3 Women’s Series. Érdemes egy kicsit kihasználni ezt a szusszanásnyi idõt és áttekinteni, hogy holt tart a mezõny.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A FIBA 3×3 Women’s Series egyik nagy célja az volt az olimpiai pontszerzési lehetõség biztosítása mellett, hogy több nemzetet is aktívan bevonjon a szakág vérkeringésébe. Ez pedig sikerült is, hiszen eddig 20 nemzet 21 csapata mutatta meg magát legalább egy alkalommal a sorozatban. A teljes tabella a cikk végén olvasható.

A tabellát Franciaország vezeti, akik minden tekintetben csúcstartók, hiszen egyedüli nemzetként hét tornán szerepeltek. Ráadásul egy alkalommal az U23-as válogatottjukat is nevezték. A második az összesített tabellán Kanada, akik ennek a nyárnak a legnagyobb felfedezettjei. Bombaerõs csapatot raktak össze. A Franciaországban légióskodó (Bourges, Lyon) Plouffe-ikerpár mellett Mariah Nunes és Paige Crozon is jól csengõ nevek. Érezhetõen komolyan veszik a kvalifikációs folyamatot. Az utolsó két állomást, Prágát és Bukarestet meg is nyerték.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik és negyedik Olaszország, illetve Csehország. Mindkét nemzet hat-hat tornán vett részt. Az oroszok, akik mindössze négy tornát teljesítettek, de azokon mind dobogóra állhattak, az ötödikek. A tabella többi részét nézve viszont már nagyobb a szórás. Ott rendkívül nehéz összehasonlítani a csapatokat.

A világbajnok kínaiak a közelgõ Ázsia-Bajnokság miatt most kisebb szünetet tartanak. Spanyolország július közepén Lignano-ban csatlakozott be sorozatba. Figyelemre méltó még a lengyel válogatott, akiknél a tavasszal meghirdetett program kezd eredményeket is hozni. Prágában és Bukarestben is dobogóra állhattak.

A magyar válogatott eddig három FIBA 3×3 WS versenyen szerepelt: Jekatyerinburgban 3., Lignano-ban 4., míg Prágában 7. helyen zártak a mieink. A sorozatból négy állomás van vissza. Xiong An, Debrecen, Montreal és Udine. A magyar csapatot legközelebb majd augusztus 26-án és 27-án Debrecenben láthatjuk.

Fotó: FIBA.Basketball

Tabella

Hirdetés