Hirdetés
Archivum

Halálcsoport az olimpián:

:

Hirdetés

A FIBA irányító testületének Rio de Janeiróban rendezett ülésen megtartották az olimpiai nõi kosárlabda torna sorsolását. A csoportok finoman szólva is aránytalanok.

Az olimpiára kvalifikáló 12 nemzet csapatát két hatos csoportba sorsolták. Jelenleg az A-csoportban három, a B-csoportban négy csapat neve ismert. A június végén Isztambulban rendezendõ kvalifikációs torna után válik teljessé a mezõny.

Brazíliában a sorsolás alkalmával Fortuna igencsak kegyes volt a címvédõ és toronymagas favorit Egyesült Államokhoz. Az amerikaiak az A-csoportba kaptak besorolást Angola és Kína mellé. A B-csoportba került – a papírforma szerint – az amerikaiak mellett a fennmaradó két érmes helyre pályázó három másik nemzet csapata: Oroszország, Ausztrália és Brazília. Ebben a hatosban szerepelnek majd a házigazda Nagy-Britannia legjobbja is.
 

A csoportok beosztása

A-csoport

Selejtezõrõl érkezõ csapat #1
Angola
USA
Selejtezõrõl érkezõ csapat #2
Selejtezõrõl érkezõ csapat #4
Kína

B-csoport
Oroszország
Selejtezõrõl érkezõ csapat #5
Ausztrália
Nagy-Britannia
Brazília
Selejtezõrõl érkezõ csapat #3

Mindkét csoportból a négy legjobb jut az egyenes kieséses szakaszba, ahol keresztbe játszanak a válogatottak. A legfontosabb feladata a csoportkörben Oroszország, Ausztrália és Brazília legjobbjainak, hogy elkerüljék a negyedik helyet és ezzel a nagyon jó eséllyel csoportgyõztes Egyesült Államokat a negyeddöntõben.

A Rio de Janeiróban rendezett ülésen döntöttek a 2013-as U19-es világbajnokság házigazdájáról is. A tornát Litvániában rendezik.

Hirdetés