Hirdetés
Archivum

Hamar döntésre vitte a Lille a soproni vendégjátékot:

:

Hirdetés

A Lille szinte végig vezetve 69-50-es gyõzelmet aratott Sopronban a nõi kosárlabda Euroliga 8. fordulójában. A soproni csapat már az elsõ szakasz végére 14 pontos hátrányba került. Ezt követõen még sikerült 10 egységre felzárkózni, de a félidõre megduplázta elõnyét a francia gárda. A lepattanókban óriási különbség mutatkozott a két együttes között és ezt a hátrányát a mezõnybõl mindössze 30,4%-kal dobó soproniak nem tudták ellensúlyozni. Az UNIQA Sopron keretébõl Sara Krnjic 13 ponttal lett a legeredményesebb.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, mindkét csapatban akadtak hiányzók. A soproni együttesbõl a kapitány Zsovár Orsolya, míg a Lille keretébõl Fatimatou Sacko volt kénytelen kihagyni a meccset. A beharangozónkat arra építettük, hogy az õszinél egy szorosabb mérkõzés lehet a cél. Hamar bebizonyosodott, hogy erre nincs mód. Agresszív, gyors játékkal kezdtek a franciák és 5 perc elteltlével 15-6-nál már Sterbenz László idõkérése miatt állt a játék. A vendégek legnagyobb elõnye az elsõ negyedben 15 pont volt, végül 10 perc után 27-13-ra vezettek. Nagy különbség mutatkozott a lepattanókban, de a francia fölényhez a magyar csapat ki nem kényszerített hibái is kellettek. A második negyedben 30-13-ra elléptek a gallok, de Deubei Debóra vezérletével 30-20-ig sikerült felzárkózni. A lélektani 10 pontos határ alá viszont nem került a soproni csapat és a félidõ hajrájára ismét felpörgették a játékot a gallok. A szünetben 44-24-es állást jegyezhettünk fel.

A harmadik negyed elején 5 pontot faragott a hátrányából a soproni együttes, de 50-30-nál újra elérte a 20 pontot a differencia. Innen esély a fordításra vagy a szoros végjátékra már nem adódott, viszont örülhettünk annak, hogy nagyon sok lehetõséget kaptak a fiatalok. A Cegléd ellen is kiemelkedõen teljesítõ Dubei Debóra közel 28 percet töltött a pályán, de Weninger Virág és Határ Bernadett is nagyon értékes perceket kapott. A záró szakaszban pedig debütált a legrangosabb európai kupasorozatban Böröndy Dominika. Csak így lehet elõrébb lépni, ha játszanak és fejlõdnek a fiatalok. A pályán eközben egyre inkább a küzdelem dominált és a harmadik negyedet 14-12-re meg is nyerte a soproni csapat. A záró szakaszban már 17-20 pont környékén mozgott a különbség. Nemcsak a harmadik negyedet, hanem összességében a második félidõt is megnyerte a soproni csapat, de a korán összeszedett nagy hátrányt már nem lehetett ledolgozni.

Eredmény

UNIQA Sopron – ESBVA-Lille Metropole 50-69 (13-27, 11-17, 14-12, 12-13)

Statisztika

Hirdetés