Hirdetés
Archivum

Hamar eldöntötte a rangadót a Valencia:

:

Hirdetés

Már a második negyed elején 17 pontos különbség alakult ki a Valencia és a Rivas Ecopolis között a Spanyol bajnokág elõdöntõjének elsõ mérkõzésén. A madridiak a negyedik szakasz elején 6 pontra ugyan felzárkóztak, de gyõzelmi esélyeik nem voltak.

Ros Casares Valencia – Rivas Ecopolis 70-61 (23-10, 15-15, 12-17, 20-19)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Valencia javára.

Legjobb dobók:

Valencia: Moore 17, Wauter 15, Murphy 11

Honti Kata 2 perc 46 másodpercet töltött a pályán.

Rivas: Jones 20, Carson 14, Nicholls 9

Krivacevic Tijana nem lépett pályára.

Idei ötödik egymás elleni mérkõzésére készült a Valencia és a Rivas Ecopolis szombaton délben. Az összes mérkõzést a Valencia nyerte, de a bajnoki elõdöntõnek különleges ízt kölcsönzött, hogy a két csapat 6 nappal ezelõtt Isztambulban Euroliga döntõt játszott. A szakemberek is csak találgatni tudtak, hogy a mindkét alakulatnak óriási sikert hozó Euroliga nyolcas döntõ után melyik hölgykoszorú lesz élesebb. A válaszra 5 percet sem kellett várni, mivel ez idõ alatt Lyttle és Wauters vezérletével 11-4-re lépett el a Valencia
 

Az elsõ 10 perc végére 23-10-es elõnybe került az Euroliga-gyõztes, majd a második szakasz elején egy összesen 14-0-s futást lezárva már 27-10 állt az eredményjelzõn. A Rivas Ecopolis ezekben a percekben mindent megpróbált, Miguel Martinez Mendez váltogatta a védekezést, de semmi sem használt. Murphy villanásai után 38-17-nél eldõlni látszott a csata. Az, hogy a második félidõre még maradt nyitott kérdés, a szünet elõtti utolsó másfél percnek köszönhetõ. Ekkor néhány valenciai figyelmetlenség után egy 8-0-s futást csinált a Rivas Ecopolis és ezzel 38-25-re jöttek fel.

A Rivas Ecopolis nagy problémája az volt, hogy mindössze 4 játékos szerzett pontot. Anna Cruz például egyáltalán nem talált be az elsõ 20 percben, de Aguilar 2 pontja is édeskevésnek bizonyult. A harmadik negyed elején némileg feljavult a vendégek támadójátéka. Essence Carson köszönt be, majd a fiatal tehetség Vega Gimeno szerzett egy triplát és két büntetõt is értékesített. A harmadik negyed felénél így 45-36-nál újra 10 pont alatt volt a differencia. 30 perc után 50-42 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyed elején az Euroliga nyolcas döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Asjha Jones villant, ezzel 50-44-re zárkóztak fel a madridiak. Ennél közelebb azonban nem került a Rivas. A végül 17 pontig jutó Maya Moore vette kezébe az irányítást ezekben a percekben, de Lauren Jackson is eredményes volt egy triplából. 4 perccel a találkozó vége elõtt már újra 10 pont felett járt a különbség és ezzel el is dõlt a csata. A Valencia 70-61-es sikerével egy gyõzelemre került a bajnoki döntõtõl.

Ami a magyarok szereplését illeti. Honti Kata 2 perc 46 másodpercet töltött a pályán, míg Krivacevic Tijana nem kapott lehetõséget.

Hirdetés