Hirdetés
Archivum

Hamarosan egyetemi Európa-bajnokság a TF csapatával:

:

Hirdetés

Az Universiade után az egyetemi kosárlabdában tovább tart a nagyüzem itt Európában. Nem kell sokat várni és július 20-án kezdõdik a lengyelországi Poznan-ban az intézményi csapatok számára az Európa-bajnokság. A rangos eseményen hazánkat a TF együttese képviseli.

Még Nápolyban az Universiade alatt beszélgettünk Magyar Biankával, a TF vezetõedzõjével az Európa-bajnokságról. A TF a MEFOB megnyerésével vívta ki a részvétel jogát. A debreceni Final Four-on aranyérmes gárda keretében kisebb változás lesz. A felkészülést hétfõn kezdik a lányok.

” Nápolyból szombaton érkezünk haza és utána hétfõn kezdjük a felkészülést a TF-en. Az Európa-bajnokságra 11-en tudunk csak kiutazni, Németh Alma családi okokból marad itthon, Kováts Gabriella pedig a 3×3-as U23-as válogatottban lesz érdekelt, így õk nem jönnek velünk. Egy vendégjátékosunk lesz, Shirian Fatime csatlakozik hozzánk. Fiatal csapattal megyünk, rengeteg fiatal TF-s lesz bent az utazó keretben, akikkel szeretnénk szépen helytállni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Az egyetemi Európa-bajnokságon a sorsolásra mindig az elsõ napon, a csapatvezetõi értekezleten kerül sor. Az ellenfeleinket akkor ismerjük meg.” – mondta Magyar Bianka vezetõedzõ.

Hirdetés