Hirdetés
Nagyvilág

Hamarosan eldől, hogy ki lesz a harmadik ellenfelünk a soproni olimpiai selejtezőn:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 22 órától rendezik a kolumbiai Medellinben az amerikai olimpiai előselejtezőn a Kanada – Puerto Rico találkozót. Mindkét gárda biztos továbbjutó, a tét a tornagyőzelem. A győztes Sopronban lép pályára februárban Magyarország, Spanyolország és Japán mellett, a vesztes Kínában a házigazda, illetve Új-Zéland és Franciaország mellett.

Az amerikai kontinensről négy gárda vehet részt az olimpiai előselejtezőn. Brazília a nyári kontinenstorna bajnokaként kvalifikált, USA címvédőként.  Az előselejtezőn az Amerika-bajnokság 3-6. helyezettje küzdött meg az elmúlt napokban és a két legjobb kvalifikált a februári nagy selejtezőre.

Kanada és Puerto Rico összességében magabiztosan vívta ki a továbbjutást. Kanada 81-39-re kiütötte Venezuelát, míg Kolumbiát 70-53-ra múlták felül. Puerto Rico nagyon megszenvedett a házigazda Kolumbiával. Többször volt 8-9 pont az előnyük, de nem tudták bevinni a döntő futást és egylabdás végjáték döntött. Utána viszont extra második félidővel verték Venezuelát és így biztosították a továbbjutást.

Mindkét csapatban van két kiemelkedő teljesítmény. Kanadai oldalon Kayla Alexander és Bridget Carleton dominál, míg Puerto Riconál Arella Guirantes minden téren extra, de a Sassariból ismert Mya Hollingshed játékát is ki kell emelni.

Linkek élő eseménykövetéshez:

22:00 Kanada – Puerto Rico – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés