Hirdetés
Archivum

Hamarosan kezdõdik a francia rájátszás:

:

Hirdetés

Az európai topligák közül utolsóként Franciaországban is lezárult a 26 mérkõzésbõl álló bajnoki alapszakasz.

Az április 21-én kezdõdõ kissé bonyolult rájátszásban az alapszakasz elsõ négy helyezettje küzd a bajnoki címért és az EuroLiga indulást érõ helyekért, míg az 5-tõl 12.-ig pozíciókig végzõ gárdák alsóházi rájátszást vívnak a minél elõkelõbb helyezésekért és az Európa Kupa részvétel jogáért.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõk alkalmával az alapszakasz gyõztese a Tarbes a negyedik helyezett USO Mondeville gárdájával csap össze, míg a második Bourges a harmadik Arras együttesével mérkõzik.  Az elsõ találkozókat az alacsonyabban rangsorolt gárda csarnokában rendezik, míg a második és szükség esetén a harmadik összecsapást a kiemelt csapat rendezi.

A gyõztesekre vár a szintén két gyõzelemig tartó finálé, melyre május 1. és harmadik mérkõzés esetén május 10. között kerül sor.

Az alsóházi rájátszás párosítása pedig a következõ:

Nantes-Rezé (5) – Toulouse (12)
Villeneuve d’Ascq (6) – Aix-en-Provence (11)
Lattes Montpellier (7) – COB Calais (10)
Challes-les-Eaux (8) – Basket Landes (9)

Itt a „nagyoktól” eltérõen oda-visszavágós alapon folyik a küzdelem, az elsõ mérkõzés az alacsonyabban rangsorolt gárda otthonában lesz.

Az alapszakasz utolsó két helyezettje a Limoges ABC és az Armentières búcsúzott az elsõ osztálytól. Igaz, hazánkhoz hasonlóan a másodikosztályú gárdák rendkívül rossz gazdasági helyzetben vannak és feljutók a korábbi években nem mindig vállalták a részvételt, így a két fentebb nevezett együttes szurkolói és vezetõi még bizakodhatnak.

Hirdetés