Hirdetés
Archivum

Hamarosan kezdõdik az olaszok elleni csoportmeccs:

:

Hirdetés

Hamarosan kezdetét veszi Nisben a Magyarország – Olaszország csoportmérkõzés a 2019-es Európa-bajnokság második játéknapján. Az összecsapáshoz a részletes beharangozónk már olvasható, de törekszünk további ráhangolódásra az összecsapáshoz közeledve.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A MÉRKÕZÉS ITT KÖVETHETÕ ÉLÕBEN

Mindkét csapat megnyerte az elsõ napon a mérkõzését, így sikerélménybõl fordul az összecsapásra. A mieink 14 pontos hátrányból fordítottak Szlovénia ellen. Az olaszok pedig a törököket verték.

“Amikor az ember nem találja a ritmust, a csapat nem találja a ritmust, de bízik egymásban az utolsó percig. Mondhatom ezt a felkészülési mérkõzések után könyörtelenül és közvetlenül következõ szlovénok elleni mérkõzésre.”  – kezdte értékelését a Magyar Rádió Sportvilág címû mûsorának Székely Norbert szövetségi kapitány.

“Én azt gondolom, hogy bíztunk egymásban. Képesek voltunk arra, hogy az utolsó percig kitartsunk és kihasználjuk a szlovén csapat gyengeségét, azt, hogy cserélni nem igazán tud. Most is hozott egy nagyon jó szintet a kezdõötösük. A mi kispadunk, ami együtt élt totálisan a játékkal, mindig pluszokat tett hozzá és a végére mi voltunk a frissebbek. Nem akarok senkit kiemelni. A csapat nyer és a csapat veszít. Ez így jó most!” – fogalmazott a szakember a rádiós nyilatkozatában.

Nem lehet vitatkozni Székely Norbert szavaival, rendkívüli szívrõl, akaraterõrõl tett tanúbizonyságot válogatottunk. A negyedik negyedben ez ráadásul extra villanásokkal és egy nagyon koncentrált játékkal párosult. A 15 kísérletébõl 9 sikeres lett mezõnybõl, megduplázta a szerzett labdái számát és mindössze 2 eladott labdája volt együttesünknek, amely bizonyította, hogy megvan benne minden, ami a sikerhez kell.

Határ Bernadett 21 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. “Úgy gondolom, hogy nagyon fiatal ez a csapat és kicsit megilletõdve kezdtük ezt a mérkõzést. Utána beleldnültünk és elhittük azt, hogy meg tudjuk csinálni, meg tudjuk verni a szlovéneket.” – mondta a Sopron centere szintén a Magyar Rádió Sportvilág címû mûsorában. Határ kisebb gyomorproblémákkal küzdött csütörtökön. “Igen, elkaptam egy kisebb ételmérgezést, de most már jól vagyok. Az elején még hátráltatott, de fejben eldöntöttem, hogy nem fogok ezzel foglalkozni és ez sikerült.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A harmadik negyedben 30 pontot kapott a magyar válogatott, amit az elõbbiekben már kiemelt extra záró szakasz követett. “Ezt is annak tulajdonítom be, hogy fiatalok vagyunk. Bennünk van az a potenciál, hogy egyik pillanatról a másikra tudunk változtatni. Ezeket a jó periódusokat kell minél jobban elnyújtanunk és meglepetést is okozhatunk.” – mondta centerünk, akit a rádióban a mérkõzés kulcspillanatairól is kérdeztek. “Rengeteget faultoltak és Lisec kiesése is egy meghatározó pont, de nem ezzel kell foglalkoznunk. Ezt a munkát mi végeztük el és a mi érdemünk a gyõzelem. Ezt nem õk veszítették el.”

Ha lehet így fogalmazni, pénteken még nagyobb feladat vár a lányokra. Olaszország azon túl, hogy 57-54-re legyõzte Törökországot, egyértelmûen meghatározó csapatnak tekinthetõ az európai mezõnyben. Cecilia Zandalasini és Giorgia Sottana személyében két kiemelt sztárral rendelkeznek, de összességében is egységesek. Jó alapképességû játékosok alkotják a keretüket, akikkel törekednek minél több támadólepattanóra. Emellett kemény védekezés jellemzi játékukat.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hirdetés