Hirdetés
Archivum

Hamarosan kezdõdik az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája:

:

Hirdetés

A hétvégén Ukrajnában kezdetét veszi U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája a Közép-Kelet Európai Konferenciában, ahol a magyar válogatott is szerepel. A csapat hétfõn állt munkába, Süle Krisztina szövetségi kapitányt ebbõl az alkalomból kérdeztük.

A korábban már megismert nyolcas bõ keretbõl négyen kezdték meg a munkát hétfõn Pasaréten. „Négy játékos áll rendelkezésemre, Doktor Anna, Bach Boglárka, Benke Sára és Kováts Gabriella. A másik négy játékos U20-as 5-5 válogatott, õk velük dolgoznak. Hétfõn volt egy rávezetõ edzésünk. Kedden két edzés szerepel a programban és mindkét alkalommal becsatlakozik az U18-as válogatott edzõmeccsekre. Szerdán szintén két edzés, egy kis finomítás jön. Csütörtökön pedig már utazunk Ukrajnába.” – kezdte helyzetértékelését Süle Krisztina.

Ukrajnában Lviv ad otthont a tornának a hétvégén. A szervezõk és a nemzetközi szövetség a sajtó számára egyelõre semmilyen hivatalos információt nem tett közzé az eseménnyel kapcsolatban. Süle Krisztina elmondta, hogy a résztvevõk sem okosabbak ilyen szempontból. „Még mi sem tudunk semmit. Egy biztos, a szövetségtõl megkaptuk a repülõjegyet és csütörtökön utazunk. A Közép-Kelet Európai Konferenciában ez lesz az U23-as Nemzetek Ligájának elsõ két fordulója, itt már minden kiderül, hogy ki milyen kerettel, célokkal készült.” – jelentette ki a válogatottunk szakvezetõje.

Abból a szempontból (is) nagyon fontos lenne minél több információ a sorozattal kapcsolatban, hiszen szeptemberben a World Urban Games keretében Budapest ad otthont az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája szuperdöntõjének. „A budapesti World Urban Games 3×3-as tornája nyolccsapatos lesz. A három régióból az elsõ kettõ kap részvételi jogot, illetve házigazdaként Magyarország és fenntartanak egy szabadkártyát is. Már zajlanak az elõkészületek, engem például forgatásokkal kapcsolatban is kerestek meg szervezõi oldalról.” – engedett be minket a kulisszák mögé Süle Krisztina, akinél arról is érdeklõdtünk, hogy milyen formában van most a csapat.

„A jelenlegi keretbõl mind a négyen tagjai voltak az Universiade válogatottnak. Utána kaptak egy hét pihenõt és most kezdõdik nálunk a ráhangolódás. Úgy láttam, hogy nincsenek rossz állapotban. Nyilván egy hét pihenõ után megmozdulni nem kellemes, de azt tapasztaljuk, hogy jó a hangulat, össze vannak szokva és jó a kémia. Az Universiadén is szobatársak voltak, ilyen szempontból most nagyon jónak érzem õket.”

Az U23-as Nemzetek Ligájának Közép-Kelet Európai Konferenciájában a mezõnyt Magyország mellett Románia, Ukrajna, Csehország, Lengyelország és Szlovákia alkotja. Erõs tornákra lehet számítani. „Nem tûnik rossznak a mezõny valóban. A másik két régióban már lementek a versenyek, az elsõ két forduló nálunk is megmutatja majd, hogy ki, hogyan, milyen célokkal számol. Lehet cserélni, összesen hat játékos nevezhetõ.” – összegzett Süle Krisztina, aki megjegyezte beszélgetésünk során, hogy a magyar válogatottnak, sõt az egész korosztálynak a fõ versenye október elején a Világbajnokság lesz. A csapatépítés is szempont tehát ezeken a tornákon.

A magyar válogatott jövõ héten hétfõn este érkezik haza Ukrajnából és kedden már Szolnok felé veszi az irányt. Az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájának második állomása a harmadik és a negyedik fordulóval ugyanis már hazánkban lesz.
 

Az ukrajnai torna plakátja

Hirdetés