Hirdetés
Archivum

Hammon és Christon távozott Orenburgból:

:

Hirdetés

Közleményben jelentette be a Nagyezsda Orenburg, hogy szerzõdést bontottak két játékosukkal, Becky Hammonnal és Shameka Christonnal.

A Nagyezsda Orenburg közleményébõl kiderül, hogy nem voltak elégedettek Becky Hammon és Shameka Christon teljesítményével, így a két játékos szolgálataira a továbbiakban nem tartanak igényt. A sovsport.ru portálnak nyilatkozva, Leonid Tsinajev az Orenburg elnöke elmondta, hogy elsõsorban Hammon-tól vártak többet. Az amerikai-orosz klasszis folyamatosan sérülésekre panaszkodott, kezelték Oroszországban és az Egyesült Államokban is, de a fontos mérkõzéseken nem állt a csapat rendelkezésére, így nem folytatják a közös munkát.

Becky Hammon az EuroLigában 10.7 pontot, 2.0 lepattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt, míg az Orosz Bajnokságban 12.7 pont, 5.1 gólpassz és 2.9 lepattanó került a neve mellé. A klub elnöke arra is kitért nyilatkozatában, hogy Hammon statisztikái csalókák, mivel azokat kisebb csapatok ellen elért teljesítményével alakította ki.

A másik távozó, Shameka Christon az Orosz Bajnokságban 8.0 pontig, 3.0 lepattanóig és 1.4 gólpasszig jutott mérkõzésenként, míg a nemzetközi porondon 6.1 pontot, 1.2 lepattanót és 1.0 gólpasszt jegyeztek fel nála átlagban a statisztikusok.

A két játékos távozása az Orosz Bajnokság erõsorrendjét várhatóan nem borítja. A papírforma tavasszal a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva rivalizálását vetíti elõre, míg az Orenburg a mögötte érkezõ csapatokat a két elküldött klasszis nélkül is le tudja gyõzni.

Hirdetés