Hirdetés
Archivum

Hammon rövid pihenõ után csatlakozik az orenburgi csapathoz:

:

Hirdetés

A késõn érkezõ sztárok miatt nehéz szezonkezdet vár a nyáron jelentõsen megerõsödõ Orenburgra, de a CSZKA Moszkva megszûnése után így is újra „háromcsapatos” lehet az orosz bajnokság.

Az amerikaiakkal világbajnoki címet szerzõ Tina Charles, a fehéroroszokkal világbajnoki negyedik Anastasja Veramejenka és az orosz válogatott Becky Hammon megszerzésével alkotna maradandót az EuroLigában és az orosz bajnokságban az Orenburg. A jelenleg még harmadik számú orosz gárdánál azonban nem lesz könnyû a szezonkezdet. A fárasztó csehországi világbajnokság után idõbe telik amíg „összeszedik” a keretet, az ausztrálok elleni helyosztón térdín sérülést szenvedõ Becky Hammon például egy rövid tengerentúli pihenõ után csatlakozik Vlagyimir Koloskov együtteséhez.


„Szükségem van pár nap nyugalomra. A sérült térdemet pihentetni kell és mentálisan is szeretnék feltöltõdni. Orenburgban már jártam ellenfélként, de a várost nem ismerem jól. A csapat szerintem versenyképes lesz, van például fehérorosz játékosunk, akik köztudottan jó formában vannak mostanában. Szerintem szép számmal lesznek gyõzelmeink, de az orosz bajnokságban a Jekatyerinburggal és a Szpartak Moszkvával nehéz dolgunk lesz.”
– mondta Hammon.

Az Orenburgra az EuróLigában a Valencia, a Brno, a Bourges, a Beretta-Famila Schio és Gorzow vár a csoportkörben.

Hirdetés