Hirdetés
Archivum

Hana Horakova visszatér a BK Zabiny Brno együtteséhez:

:

Hirdetés

Szeptember 19-én rajtol a bajnokság Csehországban és a nagy múltú, de súlyos pénzügyi válsággal küzdõ BK Zabiny Brno meglepte a közvéleményt. Hana Horakova játékengedélyét is kikérte a következõ évadra.

A sport.idnes.cz portál összeállításából kiderül, hogy Horakova nem minden edzésen vesz részt és szinte biztos, hogy nem fog az összes találkozón pályára lépni, de így is hatalmas segítség lehet a Brno együttesének. A cseh világklasszis 2013 nyarán vonult vissza és akkor egy búcsúmérkõzést is rendeztek számára. Horakova a lapnak elmondta az idézett cikkben: nem zárta ki, hogy mikor a gyermeke már nagyobb lesz, alacsonyabb szinten visszatér még a pályára. Igaz, hozzátette: nagyon sajnálja, hogy szeretett klubja ebbe a helyzetbe került.

Jan Bobrovský is megszólalt és kiemelte, hogy Horakova egyelõre csak a csapat edzéseit látogatja. Még nem született megállapodás arról, hogy mikor és mennyit fog szerepelni. A veterán cseh szakvezetõ szerint védekezésben gyorsan elõjött a rutin, de támadásban még fel kell vennie a ritmust Horakovának, hogy a társai érdemi segítségére lehessen.

A Brno a nyáron visszalépett a nemzetközi kupaszerepléstõl, de céljuk így is az, hogy kijavítsák a tavalyi botlást és legalább a legjobb négy közé bejussanak a bajnokságban. A keretet is ennek megfelelõen alakították. A jórészt a klub utánpótlásából kikerülõ fiatal cseh játékosok mellé érkezett két szerb, Maja Vucurovic és Jelena Velinovic, illetve a svéd Ulrica Holmqvist. Nagy érvágás azonban a Brno számára, hogy az elõszezonban bokasérülést szenvedett a csapatkapitányuk Barbora Ka¹párková, így rá õsszel nem számíthatnak.

Hirdetés