Hirdetés
Magyarország

Harmadik felvonásához érkezik a PEAC és a Vasas csatája:

:

Hirdetés

Kedden lezárul a PEAC-Pécs (5.) és a Vasas Akadémia (8.) párharca. A sorsdöntő mérkőzés előtt a képlet nagyon egyszerű, a győztes gárda játszhat az 5., az alulmaradó csapat a 7. helyért.

A két együttes április 1-én csütörtökön kezdte a párharcot. Azt a találkozót 71-68-ra nyerte a PEAC, majd a szombati második mérkőzésen 70-63-as sikerrel egyenlített a Vasas.

Változtak a keretek a párharc során, a pécsieknél csütörtökön Wentzel Nóra, Szücs Réka, Szücs Luca és Kaposi Pálma nem lépett pályára, majd a szombati összecsapást Sarok Nikolett is kihagyta. A Vasasnál a csütörtöki mérkőzésen tért vissza Brianna Fraser, majd szombatra Papp Dia – akivel interjút is készítettünk – és Budácsik Dorottya is csatlakozott. A PEAC honlapjának tájékoztatása szerint a Covid fertőzésben érintett játékosaik közül ketten még mindig nem lehetnek ott, illetve Kaposi Pálma sérülését is műteni kell.

Nem könnyű egy ilyen sorsdöntő mérkőzést felvezetni, még egy átlagos évben is nagyon speciális versenyhelyzetnek lehetnénk tanúi, ilyen körülmények között pedig főleg. Nagy különbségek ilyenkor már nincsenek a felek között. Elsősorban az a meghatározó, hogy ki tud jobb szerkezetben felállni, illetve miként sikerül a regenerálódás és melyik fél képes több erőtartalékot mozgósítani.

Ha a statisztikákat nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy mindkét alkalommal a PEAC nyerte a lepattanócsatát, előbb 38-27-re, majd 35-27-re. Számára ez egyértelműen kulcs lehet a helyosztók során végig. A Vasasnak azonban mindkét összecsapáson több szerzett labdája volt (13-4 és 8-6 arányban). Az első meccset a PEAC kezdte 27-11-es sorozattal, a másodikat a Vasas 29-11-es futással. Nagyjából ebben lehet megfogni a párharc lényegét: két hasonló erőt képviselő gárda között ki tudja ráerőltetni a másikra az akaratát.

Fotó: Vasas Akadémia

 

Hirdetés