Hirdetés
Magyarország

Harmadik meccs dönt a 7. hely sorsáról

TFSE-MTK - Ludovika-FCSM Csata 76-71 (22-24, 18-18, 19-11, 17-18)

7. helyért, 2. mérkőzés
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Fodor A., Szilágyi B., Kapusi G. (Bognár T.)

TFSE-MTK: Süle 10/3, Theodoreán 9/3, Pavel 17/3, Király 3/3, Dúl 9. Csere: Herman, Tapley 19, Szeitl 3/3, Tóth 6, Burján.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 9/3, Lelik 14/3, Zele 20, Hegedűs 12, Böröndy 8. Csere: Angyal, Gyöngyösi 7, Toman D., Toman P. 1.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

A 7. helyért zajló párharc második mérkőzésén a TFSE-MTK 76-71-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban harmadik meccs dönt, melyre szombaton kerül sor a Ludovika Arénában.

Az első mérkőzéshez képest a TFSE nem számíthatott az Achilles-sérüléssel bajlódó Németh Alma játékára. Elly Pavel négy pontjával a találkozó elején lépéselőnybe került a házigazda. A Csata első találatát Lelik Réka szerezte egy triplából. Ezt követően fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Hazai oldalon nagy kedvvel játszott Elly Pavel, aki egymaga 11 pontot szerzett az első 10 percben úgy, hogy nem hibázott dobást. A vendégeknél pedig az első felvonás alkalmával is kiválóan teljesítő Zele Dorina remekelt, aki 8 egységig jutott az első szakaszban. Jellemzően 1-3 pont között mozgott a differencia. A Csatának 19-15-nél volt egy kisebb megugrása, de az utolsó két percben egyenlített a TFSE. A második negyednek végül a vendégek 24-22-es előnyéről vágtak neki a csapatok. Ezt a szakaszt is Lelik Réka és Elly Pavel kosárváltása vezette fel.

Pontszegényebb percek után a második etap közepéhez érkezve Ja’Tavia Tapley állt a TFSE élére két gyors találattal. Dúl Panka büntetőjével 31-30-nál a vezetést is átvette a házigazda. Továbbra is fej-fej melletti küzdelmet láthattunk. Mindent beleadtak a csapatok. Hazai részről Süle Krisztina és Szeitl Vanessza tripláit, míg a vendégektől Horváth Bernadett, Lelik Réka és Hegedűs Janka pontjait jegyezhettük fel. 40-40 után végül Zele Dorina duplájával zárult az első félidő. A TFSE 25-ből 14-et, a Csata 36-ból 17-et értékesített mezőnyből. A lepattanócsata 17-17 volt. Egyedül az eladott labdákban mutatkozott nagy különbség, a TFSE-nél már 10, a Csatánál mindössze 4 szerepelt a statisztikán. A harmadik negyedet Zele Dorina duplája indította, majd két percig nem találtak be a csapatok. Fontos két perc volt ez, hiszen 44-40 után a Csata nagyobb előnyre is szert tehetett volna. Ezzel nem tudott élni. Király Andrea triplájával és Theodoreán Alexandra ziccerével szépített, majd fordított a házigazda.

A harmadik szakaszt is sokáig ez a fej-fej melletti kiélezett küzdelem jellemezte. Végül 53-51 után az utolsó három percbe fordulva ragadta magához az irányítást a TFSE.  Ja’Tavia Tapley egyenlített, majd jött Tóth Tímea és Elly Pavel. Ez a 8-0-s futás 59-53-as hazai vezetést eredményezett. Ebben a szakaszban a 13 mezőnykísérletéből 7 sikeresnek bizonyult a TF-nél és mindössze három eladott labdája volt. A záró szakasz elején 60-55 után Theodoreán Alexandra triplájával és a végül 19 egységig jutó – talán legjobb magyarországi teljesítményét nyújtó – Ja’Tavia Tapley találatával 65-55-nél 10 pontra nőtt a differencia. Sokáig ezen a 9-11 pontos határon mozgott az összecsapás. Sőt Ja’Tavia Tapley újabb duplája után már 71-58-ra ment a TFSE. Négy és fél perc volt vissza. A Csata nem adta fel és Horváth Bernadett triplája után 71-63-nál szépített, majd a végjátékban a 20 pontos Zele Dorina vezetésével kapaszkodott fel 75-71-re. Bár maradtak ki hazai büntetők a végjátékban, de Dúl Panka és Süle Krisztina egy-egy sikeres kísérletével nem engedte ki a meccset a kezéből a TFSE. A párharc állása 1-1-re módosult, döntés szombaton.

Hirdetés