Hirdetés
Magyarország

Harmadik meccsét is megnyerte visszatérése óta a Győr

UNI Győr MÉLY-ÚT - PEAC-Pécs 88-56 (23-20, 19-9, 20-12, 26-15)

Bajnokság, 9. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Tőzsér D., Söjtöry T., Csabai-Kaskötő B. (Schäffer B.)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Kiesel 16, Török 14/3, Dombai 9/3, Révész 7/3, Mompremier 22. Csere Kéita 2, Baffy 6/6, Rozmán 2, Varga Zs 10/6.

PEAC-Pécs: Szücs R. 11, Sánta 6/6, Habling 4, Andusic 8, Kiss 15/9. Csere: Kaposi 8, Szücs L. 5/3, Laczkó, Csényi, Drávecz.

Hirdetés

A hazai élvonal egyetlen szombati mérkőzésén az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 88-56-ra legyőzte a PEAC-Pécs együttesét.

Mindkét csapat hiányzókkal készült a találkozóra. A Győrt abban a felállásában láthattuk, amivel szerdán a PINKK ellen pályára lépett. A PEAC-Pécs a karantén után kedden állt edzésbe, de a játékosok és a stábtagok közül még többen pozitív tesztet produkáltak. Mivel sérültjei is vannak a csapatnak, így a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia három junior játékosával kiegészülve léptek pályára Csirke Ferenc tanítványai.

A két gárda között az első negyedben még nem alakult ki nagy különbség. Ugyan 6-5 után végig a Győr járt előrébb és Iványi Dalma együttese 7 egységgel elszakadt egy rövid időre, de a pécsiek négy triplát értékesítve ebben a szakaszban igyekeztek a lépést tartani. Tíz perc után végül 23-20 állt az eredményjelzőn. A második etap elején Beatrice Mompremier és Brianna Kiesel találataival két perc alatt 29-20-ra ellépett a Győr. A két amerikai légiós az első félidőben kiemelkedően játszott. Kiesel 14, Mompremier 12 pontnál járt a nagyszünetben. A felek között 33-22-nél lépte át a lélektani 10 egységet a differencia. Ezt már a nagyszünetig őrizte a Győr és végül 42-29-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A statisztika reális képet festett a találkozóról. A Győr 31 mezőnykísérletből 17-et értékesített, a PEAC 29-ből 10-et. Bár a lepattanókat tekintve 21-16-ra vezettek a pécsiek, de 8 eladott labdájuk volt, míg a Győrnek mindössze 1 szerepelt a statisztikai lapján.

A döntést a harmadik negyed első négy perce hozta el, amikor a hazaiak 11-0-s futással hagyták állva riválisukat. A Győr 52-39 után már végig 20 pont felett menedzselte előnyét. A záró szakasznak 62-41-ről futottak neki a csapatok. A PEAC rutinosabb játékosai fáradtabban mozogtak. A Győr több tartalékot tudott mozgósítani. Mind a kilenc pályára lépő hazai játékos betalált. A hajrához közelítve már a fiatalok kaptak több lehetőséget mindkét oldalon, akik így értékes élvonalbeli játékpercekkel gazdagodtak. A Győr sikere nem forgott veszélyben, Iványi Dalma együttese a múlt szombati visszatérése óta immár harmadik győzelmét ünnepelhette.

Fotó: gyorikosar.hu

 

Hirdetés