Hirdetés
Archivum

Hárman rendeznének olimpiai selejtezõtornát:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta, hogy a megadott határidõig három pályázat érkezett a nõi szakágban az olimpiai selejtezõ torna megrendezésére.

A FIBA tájékoztatása szerint Csehország, Törökország és Argentína szeretné vendégül látni az ötkarikás játékokról álmodozó nemzeti csapatokat. A tornát 12 együttes részvételével június 25. és július 1. között rendezik. A helyszínrõl december 11-12-én esedékes ülésén dönt a FIBA végrehajtó bizottsága.

A kontinenstornákon elért helyezések alapján Argentína, Kanada, Horvátország, Kuba, Csehország, Franciaország, Japán, Korea, Mali, Új-Zéland, Szenegál és Törökország vesz részt a selejtezõtornán és ezen csapatok közül öten kvalifikálják magukat a londoni olimpiára.
 

Eddig hét hely kelt el az ötkarikás játékok nõi kosárlabda tornájára, a világbajnok Egyesült Államok, a rendezõ Nagy-Britannia, az Európa-bajnok Oroszország, az Afrika-bajnok Angola, az Ázsia-bajnok Kína és az Óceániai térség legjobbja Ausztrália már biztosan készülhet Londonba.

Hirdetés