Hirdetés
Magyarország

Harminc pontos győri győzelem a Csata otthonában

Ludovika-FCSM Csata - UNI Győr MÉLY-ÚT 57-90 (12-19, 11-26, 15-18, 19-27)

Bajnokság, 23. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Kapitány Gellért, Kovács Nimród János, Horváth Csongor Béla (Schäffer Béla Róbert)

Ludovika-FCSM Csata: Strausz -, Dean 12, Hegedűs 9/3, Lelik 7/3, Horváth 10/6. Csere: Böröndy 7/3, Gyöngyösi 6, Toman -, Zele 4, Angyal 2.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Török 6/6, Dubei 14/6, Canada 7, Mompremier 21, Dombai 10/6. Csere: Rozmán 2, Baffy 5/3, Varga -, Weninger 8, Ruff-Nagy -, Oroszová 17/9.

Hirdetés

A 23-ik forduló mérkőzéseinek egyikén a Ludovika-FCSM Csata az UNI Győr MÉLY-ÚT-tal lépett pályára. Az összecsapás végül magabiztos győri sikerrel zárult, Iványi Dalma együttese 90-57-es győzelmet aratott, így a negyedik helyen zárták az alapszakaszt.

A Csata Győr elleni találkozója viszonylag lassabban indult a megszokottnál. Az első találat több, mint egy perc elteltével született meg, Dubei Debóra révén. Ezután azonban felpörögtek az események. Válaszként Leliktől jött a hárompontos találat – amire Török Ágnes szintén egy távolival válaszolt – majd Hegedűs Janka triplájával folytatódtak az események (6-5). Ekkor a csapatok légiósai váltottak kosarakat, a győrieknél Mompremier, a hazaiaknál pedig Dean volt sikeres (8-6). Ezt követően fordított Iványi Dalma együttese. Hét pontot szereztek sorozatban, amivel az állás 8-13-ra változott az eredményjelzőn. Következőnek Gyöngyösi fejezte be sikeresen akcióját, azonban Dombai Rékának erre is volt válasza, méghozzá távolról (10-16). Tursics Krisztián tanítványai ezután sem adták fel. Játékukon látszódott az akarat, azonban több hibával játszottak, ami az eredményen meg is mutatkozott. A mérkőzés első negyede 12-19-el végződött, innen folytatódhatott a második felvonás.

Böröndy kosara indította a következő tíz percet, amire Mompremier-től, illetve Weninger Virágtól jött a válasz. 14-23-nál Tursics Krisztián vezetőedző időkérése következett. Visszatérve ismételten Mompremier kosara következett, amivel a győri légiós nem csak 9-ik pontját szerezte meg, de a felek közötti különbséget is 10 pont fölé növelte. Dombai hárompontosával már 14-28 volt olvasható az eredményjelző táblán. Mompremier-t ezek után se tudták megállítani a hazaiak, aki a Győr legnagyobb fegyverének bizonyult, Sorozatos találataival egyre jobban növelte csapata előnyét. A negyed felét átlépve 20-34-es állást regisztrálhattuk, Hegedűs Janka találata után. Iványi Dalma együttese azonban a továbbiakban is magabiztosan játszott – Mompremier teljesítménye mellett Dombai, illetve Török is kiemelkedtek. Azonban Oroszovát és Jordint sem szabad elfelejteni, hiszen az ő találataikkal nőtt végül a különbség húsz pont fölé (22-41). Ekkor Dubei találatai következtek, amikkel végül a félidő is zárult, a csapatok 23-45-ről fordulhattak. A mezőny legeredményesebbje továbbra is Mompremier volt 13 dobott ponttal és 6 lepattanóval.

Pontszerzés szempontjából fej-fej mellett indították a második félidőt az együttesek. Mompremier és Zele váltottak kosarakat (27-49), majd Dombai szerezte meg 10-ik pontját. 31-51-nél a differencia továbbra is húsz ponton volt, amikor Iványi Dalma vezetőedző kért szusszanásnyi időt csapatának. A különbség azonban ezt követően se csökkent. Sőt, a negyed végére elérte a 25 pontot is, vagyis a záró szakasz 38-63-ról kezdődhetett. Az utolsó tíz perc elején is inkább a Győr felé billent a mérleg. 41-68-nál Oroszová volt sikeres és Tursics Krisztián vezetőedző időkérése következett. A rövid szünet azonban továbbra sem zavarta meg a vendégek teljesítményét. Emellett Mompremier dobószázaléka is változatlanul kiváló volt – az amerikai légiós már 21 pontnál járt. 43-74-nél a differencia pedig hivatalosan is átlépte a harminc pontot. Ezt később Lelik Réka sikeres 2+1-es akciója törte meg, de csapatának továbbra is nagymennyiségű hátrányt kellett ledolgoznia, amire csupán öt perc állt rendelkezésükre. 53-83-nál – Böröndy Vivien találatát követően – vendég időkérés következett. A mérkőzés hátralévő idejében azonban a játék képe változatlan maradt. Iványi Dalma együttese a végsőkig stabilan tartotta a 30 pontos különbséget, így végül magabiztos sikert arattak a Csata otthonában. Az UNI Győr MÉLY-ÚT 90-57-re verte a Ludovika-FCSM Csata együttesét, így az alapszakaszban a negyedik helyen végzett.

Hirdetés