Hirdetés
Magyarország

Harminc pontos győzelemmel alapszakasz harmadik a DVTK

Ludovika Csata - DVTK - Hun-Therm 45-76 (6-18, 17-19, 10-19, 12-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 22. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Makrai Márton, Rácz Zsolt Róbert, Jakab László Imre (Balogh László György)

Ludovika Csata: Toman D. -, Fuehring 11/3, Barnai 7, Horváth -, Czank 9/3. Csere: Gyöngyösi 14/3, Jáhni 1, Gábor 2, Boros 1.

DVTK - Hun-Therm: Bacsó 8, Aho N. 2, Garbin 11/3, Green 8, Guirantes 13/3. Csere: Kiss 12/6, Jovanovic 13/9, Oláh -, Bernáth 9/3, Aho T. -.

Fotó: Ludovika Csata

Hirdetés

Az alapszakasz utolsó fordulójában a DVTK – Hun-Therm 76-45-ös győzelmet aratott a Ludovika Csata otthonában, bebiztosítva ezzel az alapszakasz harmadik helyét.

A találkozó egészen szorosan kezdődött. A csapatok az első pillanattól kezdve fej-fej mellett haladtak, így tehát pár pontnál nagyobb különbség nem is igazán alakult ki. Négy perc elteltével egészen pontosan 5-5-öt regisztrálhattunk, amikor Darcee Garbint faultolták dobás közben. A DVTK légiósa így tehát kettőt dobhatott, melyből kettő találat is lett, ezzel pedig a vendégek kerültek lépéselőnybe. Ezzel kezdetét is vette a diósgyőri futam. Völgyi Péter tanítványai magasabb fokozatba kapcsoltak, s tíz perc elteltével sorozatban összesen 13 pontot szereztek, míg a Csata oldaláról csupán egy találat érkezett. A második felvonás így 6-18-al folytatódhatott, a következő játékrész első pontjait pedig Bernáth Réka szerezte. Ekkor Samantha Fuehring szólt közbe, találata azonban mondhatni ‘nem sokat tolt a latba’ a DVTK távoli találatai mellett. A különbség egészen pontosan 10-25-nél érte el a tizenöt pontot. Ezután viszont egy pillanatra felcsillanhatott a remény sugara a Csata oldalán. Gyöngyösi Janka lépett fel ugyanis határozottabban, kinek találataival újból tíz pontra csökkent a differencia. A negyedet tekintve a pontszerzés ismételten kiegyenlítődött, 19-31-nél pedig hazai időkérés szakította meg a játékot. A játék ezt követően Cheridene Green pontjaival folytatódott, aki gyönyörűen használta ki testi adottságait a palánk alatt. A Csata inkább külső játékával próbálta meg ellensúlyozni a Miskolc festéken belüli dominanciáját, ám mindhiába, Völgyi Péter együttese a nagyszünetre ugyanis megint csak 14 pontos előnyre tett szert. A csapatok végül 23-37-ről fordulhattak.

Fotó: Ludovika Csata

A második félidőt a DVTK ismét egy nagyobb rohammal, 9-2-vel indította, ezzel pedig a csapatok közti különbség a húsz pontot is elérte. A folytatásban Barnai Judit hozott értékes perceket csapatának, Tursics Krisztián együttesének azonban továbbra is védekezésben voltak leginkább problémái. Múltak a percek, a differencia pedig húsz pont körül kezdett el állandósulni, mígnem a vendégek megint csak gyorsítottak a tempón. Előszőr Darcee Garbin, majd Arella Guirantes volt sikeres, amivel 33-56-ra változott a kijelzőn olvasható állás, s végül a mérkőzés záró szakasza is innen folytatódhatott. Az utolsó negyed elején újból Garbin remekelt, aki ezzel harmadikként lépte át csapatából a kétszámjegyű dobott pontot. 33-64-nél azonban Kiss Angelika pontjait regisztrálhattuk, mellyel a Miskolc előnye a harminc pontot is átlépte. Ebben a ritmusban menetelt tehát tovább a DVTK a következő percekben is, stabilan tartva kialakított előnyét. A mérkőzés utolsó perceiben Völgyi Péter a fiatalabbaknak is biztosított játéklehetőséget, akik agresszivitásukkal hálálták meg a bizalmat. S ha már a fiatalokat említjük, 40-72-nél Kiss Angelika távolról talált be, miután Tursics Krisztián vezetőedző időkérése szakította meg a játékot. Visszatérve pedig következhetett a találkozó záró szakasza, ekkor már viszont tulajdonképpen nyert ügye volt a vendég gárdának. Győzelem esetén a DVTK – Hun-Therm bebiztosíthatja helyét az alapszakasz élmezőnyében, míg a Ludovika Csata sajnálatos módon nem jut idén rájátszásba. Ennek ellenére, s ezt tudván még az utolsó percekben érkezett egy végső ellenállás a hazai együttes részéről, Gyöngyösi Janka brillírozott, ez viszont már érdemben nem sokat tudott változtatni a végkimenetelen. A mérkőzést végül Aho Nina pontjai zárták, ami kialakította a 76-45-ös végeredményt, ezzel pedig a DVTK 31 pontos sikert aratott a Ludovika Csata otthonába. Mivel ugyanekkor a PEAC is sikerrel zárt a Sopron ellen, illetve a Győr szintén győzelmet aratott a Szekszárd otthonában, így Völgyi Péter együttese a harmadik helyen végzett az alapszakaszban.

Fotó: Ludovika Csata

Hirdetés