Hirdetés
Archivum

Három csapat már bejutott az elõdöntõbe a Lengyel Bajnokságban:

:

Hirdetés

Szerdán este három párharc is lezárult a lengyel bajnokság rájátszásának elsõ körében. A 2-0-s végeredményt hozó csatározásokban minden a papírforma szerint alakult, a kiemelt csapatokat szinte megszorítani sem tudták riválisaik. Egyedül a CCC Polkowice és a TS Wisla Can-Pak Krakkó között nem született döntés a továbbjutó személyérõl.

Az alapszakasz gyõztes Gorzov az orosz Sapova és Justyna Zurowska vezetésével kétszer 20 ponttal ütötte ki a rájátszásba éppen becsúszó Utex Row hölgykoszorúját. A kupagyõztes Gdynia sem kegyelmezett ellenfelének, a Lesznónak. Itt szintén két sima 20 pontos csatát láthatott a közönség. Az Energa Torun és az Odra Brzeg csatája már tartogatott kisebb izgalmakat, az elsõ találkozón a Brzeg idegenben majdnem megviccelte a nemzetközi kupaszereplésre hajtó ellenfelét. Ekkor csak 55-51-re nyert a Turon, akik azonban a második találkozót sokkal komolyabban vették és 68-80-as sikerükkel a legjobb négy közé jutottak.

Az egyetlen párharc, ahol nem dõlt el semmi, az a TS Wisla Can-Pak Krakkó és a CCC Polkowice ága. Itt két olyan csapat találkozik, akik a legrangosabb európai kupasorozatban képzelik el a jövõjüket. Az EuroLiga négyes döntõjébe jutott Krakkónak azonban a lengyel légiós szabályokkal is meg kell küzdenie, így Hernandez mester nem játszathatja alapcsatát. Ez az alapszakaszban meg is látszott, nem egyszer sütötték el azt a fordulatot a lengyel liga honlapján, hogy a Krakkó az EuroLiga megnyerésével könnyebben ki tudná vívni a részvételt a sorozat jövõ évi kiírásában, mint a hazája bajnokságában.

A rájátszásban azonban eddig nagyon összeszedett volt a Krakkó. A lengyel beszámolók szerint a párharc két meccse EuroLiga szintû csatát hozott. Az valenciai Final Four-ra készülõ Krakkó az elsõ találkozón, idegenben mindössze 5 ponttal maradt alul, míg a második mérkõzésen erõdemonstrációt tartva, egészen elképesztõ teljesítménnyel 83-61-re verte a Polkowicét.

A CCC Polkowice – TS Wisla Can-Pak Krakkó párharc harmadik találkozójára március 27-én kerül sor, a Polkowice csarnokában.

Eredmények

Lengyel Bajnokság – Rájátszás -1. forduló

1.mérkõzések:
Gorzow – Utex Row 82-65
Lotos Gdynia – Super-Pol 93-70
Energa Torun – Odra Brzeg 55-51
CCC Polkowice – TS Wisla Can-Pak 83-78

2.mérkõzések:
Super-Pol – Lotos Gdynia 50-64
TS Wisla Can-Pak – CCC Polkowice 83-61
Utex Row – Gorzow 67-87
Odra Brzeg – Energa Torun 60-68

A folytatás:

Elõdöntõk
Lotos Gdynia – Energa Torun
Gorzow  – CCC Polkowice/TS Wisla Can-Pak

Hirdetés