Hirdetés
Archivum

Három forduló, három MVP cím:

:

Hirdetés

Kicsit lepihennek a nemzetközi kupák a nõi kosárlabdázók számára, így újra érdemes jobban bepillantani a nagyobb országok nemzeti bajnokságaiba. Az itt az oldalon is kiemelten kezelt Spanyol Bajnokságban például egy olyan teljesítményre lehettünk figyelmesek, ami a nõi mezõnyben igen ritka. A C.B. Olesa Espanyol szerb vezéregyénisége Iva Perovanovic egymás tán három fordulóban kapta meg az MVP címet, azaz három alkalommal lett az aktuális bajnoki forduló legértékesebb játékosa.

Spanyolországban az MVP címet az adott játékhéten a legmagasabb un. VAL értéket elérõ játékos kapja. Perovanovic január utolsó hétvégéjén az Asefa Estudiantes ellen 30-as VAL értékkel zárt, 18 pont, 10 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé. Egy héttel késõbb Ibizára látogatott az Olesa Espanyol, ekkor szintén 30-as VAL érték kellett az elismeréshez, ez most 23 ponttal, 7 lepattanóval és 2 labdaszerzéssel jött össze. A 191 cm magas játékos az elmúlt fordulóban a Gran Canaria ellen tette teljessé csodálatos január-februári formáját. Ekkor 36-os érték került a statisztikai lapjára, 22 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 2 labdaszerzés és 10 kiharcolt személyi hibának köszönhetõen.

(Az un.VAL értéket úgy számolják, hogy összeadják a dobott pontok, a lepattanók, a szerzett labdák, a gólpasszok, a kiharcolt faultok és a kiosztott blokkok számát és ebbõl levonásra kerül az eladott labdák és az elhibázott dobások száma.)

Hirdetés