Hirdetés
Archivum

Három hazai gyõzelem a gála után:

:

Hirdetés

Az All-Star Gála adta kisebb szünet után kedden három mérkõzéssel folytatódtak a WNBA küzdelmei. Teljes eredménylista.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A Washington Mystics 99-93-ra múlta felül a Phoenix Mercury-t. A két csapat között a harmadik negyed végén már 17 pont volt a differencia. Történelmi meccset láthattunk, hiszen a liga fennállása során elõször fordult elõ, hogy tétmérkõzésen öt játékos (Elena Delle Donne-33, Brittney Griner-30, Leilani Mitchell-28, DeWanna Bonner-25, Kristi Toliver-25) elérje legalább a 25 pontot. Leilani Mitchell ráadásul a nyolc triplájával az eddigi hárompontos rekordot is beállította.

A magyar érdekeltséget tekintve Shatori Walker-Kimbrough 10 és fél perc alatt négy ponttal vette ki a részét a washingtoni sikerbõl. Yvonne Turner a másik oldalon 26 és fél perc 2 pontot, 2 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett.

Maradva a kiemelkedõ dobóteljesítményeknél. Allie Quigley 24 pontja és Courtney Vandersloot 22 pont, 11 lepattanós dupla-duplája sem volt elég ahhoz, hogy a Chicago Sky újabb gyõzelmet szerezzen. Szoros végjátékban 100-94-re alulmaradtak a Connecticut Sun otthonában. A Las Vegas Aces pedig az egyaránt 18-18 egységig jutó Tamera Young és Dearica Hamby vezetésével 86-54-re múlta felül a Dallas Wings alakulatát.

Eredmények

Connecticut Sun – Chicago Sky 100:94
Washington Mystics – Phoenix Mercury 99:93
Las Vegas Aces – Dallas Wings 86:54

Hirdetés