Hirdetés
Archivum

Három hely elkelt a legjobb négy között Olaszországban:

:

Hirdetés

Az igen látványosra sikeredett nyitány után a második mérkõzésekkel folytatódtak az olasz negyeddöntõk. A Lucca, a Schio és a Ragusa már készülhet az elõdöntõre. A Reyer Venezia – Dike Basket Napoli párosításban sorsdöntõ harmadik meccsre kerül sor.

Kezdjük azzal a párharccal, ahol 1-1-re módosult az állás. A nápolyi együttes 71-58-ra legyõzte a Velencét. Meglepetésre a dél-olasz gárda végig kézben tartotta az irányítást. A második negyed végén és a harmadik etap elején volt a Velencének fellángolása, de összességében ez a találkozó a 19 pontos Jacki Gemelos vezette Dike Basket Napoli csapatáról szólt. A sorsdöntõ összecsapást szerdán rendezik Velencében.

A Schio 81-56-ra nyert a Vigarano otthonában, így két sima gyõzelemmel érte el a 2-0-s sikert. Ezúttal a 19 pontos Marzia Tagliamento volt a legeredményesebb. A Lucca 69-39-re verte a Broni-t. Itt óriási tudáskülönbség mutatkozott a felek között már az elsõ meccsen is. A 16 pontos Jillian Harmon vezérletével a Lucca a félidõre eldöntötte a lényeges kérdéseket.

A Ragusa 61-55-re másodszor is legyõzte a San Martino-t. Ez pedig azt jelenti, hogy a Ragusa pályahátrányból lépett tovább az elõdöntõbe. Végig kiélezett találkozó volt, ahol a több minõségi játékost felvonultató Ragusa jobban bírta a hajrát. A spanyol válogatott centere Astou Ndour 17 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

Eredmények

Vigarano – Schio 56-81
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Famila Schio javára.

Broni – Lucca 39-69
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Gesam Gas Lucca javára.

Napoli – Venezia 71-58
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Ragusa – San Martino 61-55
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Passalacqua Ragusa javára.

Hirdetés