Hirdetés
Archivum

Három hét után körvonalazódnak az erõviszonyok:

:

Hirdetés

Három hete zajlanak a WNBA 2010-es szezonjának küzdelmei. A csapatok 7 és 9 közötti mérkõzésszámnál tartanak. Nézzük, hogy áll jelenleg a keleti és a nyugati fõcsoport.

Keleten a 21.6 pontot átlagoló és õsztõl Sopronban pattogtató Angel McCoughtry  és a 14.9-es átlagnál tartó Iziane Castro Marques vezetésével az Atlanta található az élen. Az atlantaiak 7 gyõzelemmel, 2 vereséggel és rendkívül meggyõzõ játékkal vezetik a fõcsoportot. A Dream mögött második és harmadik helyen a Connecticut és a tavalyi döntõs Indiana áll, egyaránt 5-5 sikerrel, igaz a Tina Charles, Tan White és Anete Jekabsone-Zogota féle Connecticut csak 2, míg a Fever 3 találkozót bukott.  A hármas mögött a Washington, a Chicago és a New York egyaránt 4-4 vereséggel várja a folytatást.

Nyugaton is elég cifra a helyzet .A fõcsoport elsõ helyezettje, a Sue Bird és Lauren Jackson féle Seattle 8 gyõzelemmel és 1 vereséggel hatalmas elõnyben van a többiekkel szemben. Már a második Phoenix mérlege sem éri el az 50%-ot, mivel 3 gyõzelmük mellé 4 vereség párosul. Ha nem hölgyekrõl lenne szó, akkor nyugodtan mondhatnánk, hogy az élen álló duó mögött a Tulsa (3-4) és a San Antonio (2-5) helye is biztosnak látszik, míg az eddig mutatott forma alapján a Minnesota (2-7) és a betlizõ, története legrosszabb szezonkezdését produkáló Los Angeles (1-6) elszállt.

Az állás

Kelet
Atlanta  7 – 2
Connecticut  5 – 2
Indiana     5 – 3
Washington 4 – 4
Chicago  4 – 4
New York  2 – 4

Nyugat
Seattle     8 – 1
Phoenix  3  – 4
Tulsa  3 – 4
San Antonio 2 – 5
Minnesota  2  – 7
Los Angeles  1 – 6

Hirdetés