Hirdetés
Nagyvilág

Három héten belül lehet új időpontja az olimpiának:

:

Hirdetés

Az olimpiai játékokkal foglalkozó és hagyományosan a leghitelesebb szaklapnak számító insidethegames információi szerint három héten belül meglesz az új időpontja a tokiói olimpiának.

Az olimpia időpontjával kapcsolatban kulcsfontosságú a világ sportéletének, hogy minél előbb döntés szülessen az időpontról. Hiszen ennek ismertében lehet majd tervezni a 2020/2021-es versenynaptárat, újra lekötni a selejtezőtornákat. Gyakorlatilag mind a 33 sportágnak a következő szezonja ezen múlik. A női kosaras hatásokról itt írtunk, az Európa-bajnokságot, a 3×3-as versenyszezont és a WNBA-t közvetlenül érintheti a döntés. Ennek pedig megkerülhetetlenül hatása lehet a klasszikus európai klubszezonra is.

Az insidethegames információi szerint a NOB vezetői videó-konferencia keretében értekeznek a nemzetközi sportági szakszövetségekkel az új időpontról. A legtöbb javaslat július-augusztusi rendezésről szól. Néhány javaslat érkezett áprilisra és májusra. Ennek komoly hátránya lenne, hogy a csapatsportágak klubszezonjait teljesen átrajzolná, viszont ki tudnának térni a nyári hőség elől. Azt ugyanis érdemes hozzátenni, hogy évekkel ezelőtt a játékok eredeti időpontjának kijelölésekor már komoly aggályok fogalmazódtak meg a hagyományosan meleg és száraz tokiói nyári klíma miatt.

Hirdetés