Hirdetés
Archivum

Három légiós és egy visszatérõ a PEAC-Pécsnél:

:

Hirdetés

A PEAC- Pécs a hivatalos honlapján bejelentette a szerb Maja Vucurovic, az amerikai Briana Roberson és a nigériai Sarah Imovbioh személyében három légiós szerzõdtetését. Emellett a klub tájékoztatásából kiderül, hogy a korábban távozóként kommunikált Licskai Zsófia egy újabb évre elkötelezte magát a csapathoz. A klub honlapja az alábbiak szerint mutatta be az új igazolásokat.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

Miután a spanyol Gabriel Carrasco-val szerzõdést kötött a PEAC-PÉCS a vezetõedzõi posztra, a következõ idény csapatának kialakítása kapcsán folytatódott a munka, a magyar mag kialakítása, illetve csapatunk új légiósainak kiválasztása.

Eldõlt, hogy a tavalyi három helyett négy légióssal fog nekiindulni a szezonnak a PEAC-PÉCS, Sanja Mandic – akivel már korábban megállapodtunk -, mellett a szintén szerb, 26 esztendõs, 187 cm magas, mozgékony, több poszton bevethetõ Maja Vucurovic is a Mecsekalján pattogtat a továbbiakban. A tengerentúlról két kosárlabdázóval erõsítünk, a 2-1-es posztra a Stanford Egyetemen végzett, 22 esztendõs, 170 cm magas amerikai játékos, Briana Roberson érkezik, a centerposztra pedig a nigériai születésû, 188 cm magas Sarah Imovbioh. Licskai Zsófia pedig egy éves szerzõdést írt alá Pécsre.

Kond Árpád ügyvezetõ elmondta, hogy a PEAC-PÉCS nem akart belemenni olyan árversenybe, amely a klub finanszírozását ellehetetlenítette volna, és a lehetõségek ismeretében a legjobb megoldásokat igyekezett kiválasztani. – Az elmúlt évben nem sok hiányzott ahhoz, hogy jobb eredményeket tudjunk elérni egy kiélezett bajnokság, kiegyenlített mezõnyében. Az állandóság értékeit követve a következõ évad játékoskeretében nem akartunk minden áron változtatni, de néhány poszton szükségét láttuk a vérfrissítésnek. Látható, hogy a magyar piac nagyon felgyorsult, és az élklubok igen komoly pénzeket áldoztak az erõsítésre. A gazdasági lehetõségeink határáig elmentünk mi is, hogy meg tudjuk õrizni a versenyképességünket, és erõs pécsi nõi kosárlabda csapatot tudjunk a magunkénak, amely továbbra is a fiatal játékosok beépítését tartja szem elõtt az eredményesség mellett – árulta el klubunk vezetõje.

– A légiósok igazolásai során kollégáim Gabriel Carrasco szakmai elképzeléseit igyekeztek maximálisan szem elõtt tartani – fejtegette Kond Árpád ügyvezetõ a légiósok igazolása kapcsán. – Maja Vucurovic személyében igazi jokert találtunk, aki több poszton is bevethetõ. Jó szellemiségû, harcos, ponterõs játékos, legutóbb a német Kelternben, azt megelõzõen a cseh Brnoban kosárlabdázott, vezetõedzõnk kifejezetten kérte az ide igazolását. Külsõ posztra egy gyors, a kosárszerzésre és a védekezésre is fogékony, jó mentalitású, szükség esetén irányítani is tudó amerikai játékost kerestünk, és találtunk meg Briana Roberson személyében. Kiváló egyetemrõl került ki, ezzel a csapatával kétszer is NCAA Final Fourt játszott, és hogy társai mennyire bíztak benne, azt az is elárulja, hogy csapatkapitánynak választották meg. A nigériai centert elsõsorban a lepattanók megszerzéséért, a palánk alatti játékunk megerõsítésére igazoltuk le. Sarah Imovbioh remek atlétikus képességû, jól fut és ugrik, keményen harcol a labdákért. Egy évet játszott már Európában, a spanyol ligában kifejezetten jó meccseket produkált. Bízom benne, hogy mindannyian jól be fognak illeszkedni Pécsett, és be tudják futni azt a fejlõdési ívet, ami a tudásuk, tehetségük alapján elõttük állhat, és az õ fejlõdésükbõl a PEAC-PÉCS is profitálni fog. Licskai Zsófit nem kell bemutatni Pécsett, örülök, hogy a fiatal, terhelhetõ, jó munkamorálú, válogatott magas játékost végül meg tudtunk tartani, akinek szeretnénk lehetõséget adni kicsit más pozícióban a bizonyításra.

Licskai Zsófia – aki ugyan már elköszönt Pécsrõl -, újabb egy évre klubunk ajánlatát választotta, miután Gabriel Carrasco õt is szerette volna a PEAC-PÉCS csapatában tudni. – Voltak különbözõ ajánlataim, amelyek ilyen-olyan okok miatt meghiúsultak, de a megmaradó lehetõségek közül a pécsi mellett döntöttem, ahová visszavártak. Nagy motivációval várom a következõ idényt, hogy bebizonyítsam, több van bennem, mint amit a szezon második felében mutattam – nyilatkozta régi-új magas emberünk, miután aláírta a szerzõdését.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

Hirdetés