Hirdetés
Archivum

Három magyar csapat várja az Európa Kupa sorsolását:

:

Hirdetés

Július 5-én tartják a FIBA nemzetközi kupasorozatainak sorsolását. A nemzetközi szövetség az Euroliga mellett az Európa Kupa csapatlistáját is kiadta. A sorozatban Magyarországról a következõ évadban a Gyõr, a Cegléd és a DVTK vesz részt. Mindhárom gárda a Nyugati Konferencia fõtábláján várja a sorsolást.

Az Európa Kupa 2018/2019-es szezonjába 40 csapat adta le a nevezését, melyhez az Euroliga selejtezõ párharcok vesztesei, azaz még négy gárda csatlakozik. A második számú európai kupasorozat fõtábláját 40 csapat alkotja majd, melyek 10 darab négyes csoportban küzdenek az alapszakaszban.

Az Európa Kupába nevezett 40 gárda közül 32 automatikusan a fõtáblára került, ugyanúgy automatikusan a fõtáblára nyer besorolást az Euroliga selejtezõjébõl érkezõ négy alakulat. Ez már 36 csapatot jelent, a fennmaradó négy helyért pedig nyolc együttes selejtezik majd. A sorozat mezõnyét a következõ évadban is két Konferenciára bontják. Hazánk képviselõi a Nyugati Konferenciába nyertek besorolást.

Mindkét Konferenciában 16-16 csapat automatikusan a fõtáblán várja a sorsolást. A három magyar képviselõ az UNI Gyõr, a VBW CEKK Cegléd és az Aluinvent DVTK is ezt a tábort alkotja. Nyugaton hazánk együttesei mellett négy francia gárda a Tarbes, a Lyon, a Basket Landes és a Lattes Montpellier, illetve a KP Brno, a Nymburk, a Spar Citylift Girona, az MBK Ruzomberok, a BBC Sint-Katelijne-Waver, a Rutronik Stars Keltern, az Uniao Sportiva, a BCF Elfie Fribourg és ZKK Cinkarna Celje került automatikusan a fõtáblára.

Az Európa Kupa Nyugati Konferenciájának fõtáblájára esik vissza a Villeneuve d’Ascq, az Umana Reyer Venezia a TTT Riga és az Atomerõmû-TARR KSC Szekszárd négyesbõl az Euroliga selejtezõt elveszítõ két gárda. A Nyugati Konferencia fõtáblájának két fennmaradó helyéért selejtezõt pedig a Nantes Reze, a Lointek Gernika Bizkaia, a Basket Namur Capitale és a VOO Liege Panthers együttesei játszanak majd párokba sorsolás után oda-visszavágó alapú kuparendszerû párharcokban.

Keleten a négy orosz és a négy török résztvevõ dominálja a fõtáblát. Név szerint az Enisey Krasznojarszk, az MBA Moszkva, a Szpartak Moszkva Vidnoje, az lnventa Kurszk, a Botas SK, a Besiktas JK, a Mersin, a Galatasaray, illetve az Artego Bydgoszcz, az Energa Torun, a Gorzow, az A3 Basket, a Södertalje BBK, az ACS Sepsi-SIC, a Beroe és a Tsmoki-Minszk került a fõtáblára.

A Keleti Konferencia fõtáblájára esik vissza az Euroliga selejtezõjébõl a Nagyezsda Orenburg, a Wisla Krakow, az Olympiacos SFP és a Cukorova Basketbol négyesbõl a párharcok vesztesei. A Keleti Konferencia fõtáblájának két fennmaradó helyéért pedig a Szpartak Noginszk, az Ormanspor, a Basket 90 Gdynia és a Niki Lefkadas WBC csapatai vívnak párokba sorsolás után kuparendszerû oda-visszavágós párharcot.

Hirdetés