Hirdetés
Archivum

Három magyar érdekeltségû gyõzelem a tengerentúlon:

:

Hirdetés

A hétközi játéknapokon is zajlott az élet a tengerentúlon az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. A magyar érdekeltségû intézmények csapatai gyõzelmet ünnepelhettek.

Szécsi Orsi és Szamosi Amadea csapata a Duquesne New Yorkba látogatott, ahol a hazai pályán még veretlen Fordham University vendégei voltak. A Duquesne 65-61-es sikert aratott. A második félidõ elején a Duquesne 15 pontos elõnybe került és még az utolsó 2 percbe fordulva is 10 egység volt a két alakulat között. A Fordham felzárkózott, de fordítani már nem tudott. Mindkét magyar lány 16-16 percet kapott. Szécsi Orsi ez idõ alatt nem talált be, de leszedett 6 lepattanót. Szamosi Amadea 4 pontot és 2 lepattanót jegyzett.

Barta Brigi és Bognár Hanna az Armstrong Atlantic színeiben szintén gyõzelemnek örülhettek. A Lander University otthonában 75-47-re diadalmaskodtak. A Lander csapata régi mumusa az Armstrong Atlantic-nak, miután 2009 óta egyszer sem sikerült õket legyõzni. Ezúttal azonban már az elsõ félidõben 14 pontos különbség alakult ki. Barta Brigi 20 perc alatt 10 pontot és 3 lepatatnót jegyzett. Bognár Hanna pedig 8 perc alatt 2 gólpasszig és 1 lepattanóig jutott.

Csutorás Fanni és az Iowa Western Community College csapata a Crowder College együttesét gyõzte le 84-52-re. Sajnos errõl a találkozó még nem áll rendelkezésre hivatalos statisztika, viszont a múlt hétvégi két gyõzelemrõl már igen. A Connors State College elleni siker alkalmával Csutorás 7 pontot és 4 lepattanót jegyzett, míg a Northwest Kansas Technical College legyõzésébõl 8 ponttal és 1 lepattanóval vette ki a részét.

Hirdetés