Hirdetés
Archivum

Három másodperccel a vége elõtt Sonja Petrovic találata döntött:

:

Hirdetés

Óriási izgalmak közepette, de a társ-házigazda Szerbia gyõzelemmel kezdte a 2019-es Európa-bajnokságot. Három másodperccel a mérkõzés vége elõtt Sonja Petrovic jegyezte a meccset eldöntõ duplát, amivel 55-53-ra verték Fehéroroszországot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Meglepetésre finoman szólva sem teltek meg a lelátók a nagybecskereki csarnokban, de akik ott voltak, kiváló hangulatot varázsoltak. Talán a nagy várakozás is hozzájárult, hogy kifejezetten idegesen és sok hibával játszott a szerb csapat. Lényegesen többet vitáztak a pályán a játékosok, mint azt megszokhattuk tõlük korábban. Gyakorlatilag végig fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidõben 32-29-re mentek a fehéroroszok. A harmadik negyed végén pedig 42-41-re. Eközben egy komoly technikai szünet is megszakította a meccset. Az áramellátás ingadozott, elment a világítás, de az internettel is gondok akadtak.

A záró szakasz nagy fordulatokat hozott. Nem telt el két perc, amikor Jelena Milovanovic triplája 46-42-re módosította az állást. A következõ három percben egyik fél sem talált be, majd Nevena Jovanovic hármasa 49-42-es elõnyt hozott a hazaiaknak. A fehéroroszok azonban annak ellenére nem adták fel, hogy hosszú percekre elveszítették Katsiaryna Snytsinát. A rutinos klasszisnak ugyanis kiugrott az ujja és óriási fájdalmai voltak. Ennek ellenére a végjátékban visszatért és Aleksandra Crvendakic sportszerûtlenje után még büntetõt is értékesített. Ekkor 42 másodperc volt hátra és 53-50-es eredményt jegyezhettünk fel.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mindkét oldalról érkezett egy-egy eredménytelen támadás, majd 9 másodperccel a vége elõtt Tatsiana Likhtarovich hármasa után néma csend telepedett a csarnokra. A fehéroroszok ugyanis 53-53-nál egyenlítettek. Jött a szerb idõkérés és utána Sonja Petrovic, aki a 18. pontját megszerezve 3 másodperccel a vége elõtt értékesítette a sorsdöntõ duplát. Alig maradt ideje a vendégeknek, akik idõkérés után már nem tudtak kialakítani dobóhelyzetet. A szerb csapatban Nevana Jovanovic 9 ponttal, 5 lepattanóval, Aleksandra Crvendakic 7 ponttal, 6 lepattanóval, míg Jelana Milovanovic 4 ponttal, 4 lepattanóval zárt. Maja Skoric nem lépett pályára.

Videó:

Eredmény

Fehéroroszország – Szerbia 53-55 (16-18, 16-11, 10-12, 11-14)

Statisztika

Hirdetés