Hirdetés
Magyarország

Három mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd, VBW CEKK Cegléd – Uni Győr MÉLY-ÚT és PEAC-Pécs – Sopron Basket párosítások jönnek. Rövid beharangozó.

A játéknap rangadóját 17 órától rendezik, melyen az NKE-FCSM Csata vendége az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz. A mérkőzés kapcsán a Csata egy jótékonysági akciót is hirdetett. Mindkét gárda 6 győzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik. Szintén fontos kiemelni, hogy mindkét fél mindössze az előtte álló kettőssel, a Sopronnal és a DVTK-val szemben maradt alul. Ellentétes erősségek mutatkoztak meg eddig a csapatoknál. A Csata támadásban dominált, míg a Szekszárd védekezésben. A Sopron után a Szekszárd kapta átlagban eddig a legkevesebb pontot, mindössze 64-et meccsenként. Érdekes lesz figyelni, hogy melyik csapat milyen arcát mutatja. Mondani sem kell, hogy a tét óriási, a vesztes lépéshátrányba kerül.

18 órától a címvédő Sopron Basket a PEAC-Pécs vendége lesz. Mindkét csapat nemzetközi vereségből érkezik. Ráadásul olyanból, ahol nem tudott teljes kerettel felállni. A Sopron Jelena Brooks nélkül felforgatott szerkezetben játszva maradt alul 61-59-re a Gdyniával szemben. Ráadásul Tina Jovanovic bokasérülés miatt tudott kevesebbet vállalni azon az estén. A PEAC pedig a Basket Landes csarnokában Szabó Fanni, Wentzel Nóra és Bintou Dieme nélkül kapott ki 83-48-ra. Az első három negyedben nagy különbség mutatkozott a felek között. A Sopronnak az lehet a célja, hogy gyakoroljon ebben a jelenlegi szerkezetben és megpróbálja egy kicsit pontosítani a támadójátékát. A PEAC pedig versenyben van a Magyar Kupa nyolcas döntőjében való szereplés jogáért.

Szintén 18 órától csap össze a VBW CEKK Cegléd és az UNI Győr – MÉLY-ÚT. Csütörtökön a Cegléd remek második félidővel verte a Namur-t. A Győr pedig Sandra Ygueravide nélkül is szépen helyt tudott állni a Gernika ellen. A Győr 5/3-as mutatóval az 5., míg a Cegléd 4/4-es mérleggel a 6. helyen áll jelenleg a tabellán. Ennek megfelelően hatványozott jelentőségű ez az összecsapás. Mindkét gárda elveszítette a válogatott szünet utáni első bajnokiját, miközben a megszakítás során két-két fővel egészültek ki a kereteik. Ceglédi oldalon Angelika Stankiewicz és Licskai Zsófia, a győrieknél Papp Klaudia és Raksányi Krisztina a visszatérők. Hosszabb távon joggal várhatják a szakmai stábok, hogy mélyebb rotációval versenyképesebbek lesznek az első néggyel. Igaz, jelen pillanatban még a Magyar Kupa szereplés lehetősége miatt inkább hátrafele kell kacsintgatni.

Hirdetés