Hirdetés
Európa

Három mérkőzéssel elrajtolt az orosz élvonal:

:

Hirdetés

A légiósok nélkül lejátszott Orosz Kupa nyolcaddöntők után vasárnap és hétfőn három mérkőzéssel megkezdődtek a bajnoki küzdelmek Oroszországban. A Kurszk és az Orenburg is hozta a kötelezőt.

Fotó: kurskbasket.ru

A legnagyobb érdeklődés a Roberto Iniguez vezetésével megújuló Dinamo Kurszk bemutatkozását kísérte. A spanyol szakember Oroszországban is egy nagyon sikeres időszakot zárt, az Orenburgot vezette egészen Euroliga döntőig. Az első bajnoki mérkőzését a Kurszk a Dinamo Moszkva otthonában vívta és aratott a papírformának megfelelően 101-57-es sikert. A Kurszk extrán védekezett, az első félidőben 18 ponton tartotta a Dinamo Moszkvát. Tatiana Vidmer és Natalia Anoikina 14-14, míg Astou Ndour 13 egységig jutott.

A Nagyezsda Orenburgnak jóval nehezebb dolga volt, a Szpartak Noginszk otthonában végül azonban 71-68-as győzelmet arattak. Nyolc ponttal vezetett az amerikai légiósai nélkül felálló Orenburg az utolsó négy percbe érve. Innen azonban a hazaiak még felzárkóztak. A 18 pontos Albina Razheva lett a győztes gárda legeredményesebbje. Még egy mérkőzést rendeztek Oroszországban, melyen a Szpartak Moszkva 74-72-re verte a Krasznojarszkot.

A címvédő UMMC Jekatyerinburg október 2-án a Dinamo Moszkva ellen debütál a bajnokságban.

Eredmények

Szpartak Noginszk – Nagyezsda Orenburg 68-71

Jeniszej Krasznojarszk – Szpartak Moszkva 72-74

Dinamo Moszkva – Dinamo Kurszk 57-101

Hirdetés
Hirdetés