Hirdetés
Európa

Három mérkőzéssel folytatódik az Euroliga:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Folytatódnak a rendhagyó hétvégi játéknapok a női kosárlabda Euroligában. Szombaton három összecsapást követhetünk.

Az A-csoportban 13 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a címvédő UMMC Jekatyerinburg otthonában lép pályára. Horváth Zsófia másodedző nyilatkozott lapunknak a várakozásairól.

A B-csoportban 19 órától a Sopron Basket a Fenerbahcét látja vendégül. A csoport rangadójának felvezetéseként Laczka Miklós másodedző nyilatkozott lapunknak.

A nap harmadik meccsét, a Spar Girona és a Dinamo Kurszk összecsapását 17 órától rendezik. A Girona komoly gondokkal küzdött a héten, Covid miatt Laia Palau és Julia Reisingerová, illetve Alfred Julbe vezetőedző is kiesett. Óriási kérdés, hogy milyen kerettel lesznek. Októberben 92-75-re kikaptak Oroszországban, de akkor sem volt teljes a csapatuk. Igaz, nem Covid, hanem sérülések és később érkező légiósok miatt. A Kurszk szerdán nagy meccset nyert Schióban, Arike Ogunbowale 20, Natasha Howard 16 pontot ért el. Ahogy a Sopron ellen készülve is írtuk róluk, vannak akkora klasszisok, hogy egy meccsen bármikor, bárkire veszélyesek lehetnek.

Menetrend

A-csoport

13:00 UMMC Jekatyerinburg – Atomerőmű KSC Szekszárd

B-csoport

17:00 Spar Girona – Dinamo Kurszk
19:00 Sopron Basket – Fenerbahce Safisport

A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA YouTube csatornáján látható, az élő statisztikák a sorozat hivatalos honlapján érhetőek el.

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

Hirdetés