Hirdetés
USA

Három mérkőzéssel folytatódik éjszaka a WNBA 2020-as szezonja:

:

Hirdetés

Az akár nézettségben, akár színvonalban minden előzetes várakozást felülmúló hétvégi rajt után keddről szerdára virradóra három mérkőzéssel folytatódik a WNBA 2020-as szezonja.

Rendkívül érdekes játéknap vár ránk. Megkezdődik a sorozatterhelés a csapatok számára. Jó formát mutattak hétvégén a játékosok, de az továbbra is kérdés, ugyanúgy, ahogy ősszel majd Európában is az lesz, hogy a sorozatterhelésre ennyi leállás után miként reagál a sportolók szervezete. Az előttünk álló játéknap azonban nem csak emiatt lesz érdekes, hanem a párosítások okán.

Hajnali egy órától jön a Washington Mystics és a Connecticut Sun összecsapása. Azaz megismétlődik a 2019-es finálé párosítása. Az ismert helyzet miatt a keretek igencsak átalakultak, sőt még messze nem teljesek a rendelkezésre álló összeállítások sem. A hétvégi rajttal a címvédő washingtoni gárda lehet elégedettebb. Már az összefoglalónkban is kiemeltük, hogy a tavalyi kispadról négyen léptek fel kezdőnek a sztárok hiánya miatt és tovább tudták vinni játékban az elmúlt szezonban képviselt szellemiséget. 101-76-ra ki is ütötték az Indiana Fever-t. A Sun eközben kikapott a Minnesota Lynx-től. Sokáig domináltak, de Briann January, Theresa Plaisance és Jacki Gemelos hiányában a végére elfogytak. Túl nagy a teher DeWanna Bonner és Alyssa Thomas kettősén.

Három órától összecsap a Los Angeles Sparks és a Chicago Sky. A chicagói gárda vasárnap emlékezetes csatában szerezte meg a győzelmet a Las Vegas Aces ellen. Allie Quigley jegyezte a győztes triplát, Gabby Williams pedig 14 pontot ért el. A Sky számára ez az erőltetett menet kedvezőtlen, mindössze 9 bevethető játékossal tudnak kiállni és közülük is Diamond DeShields sérülten szerepel jelenleg. A Sparks ezzel szemben még a hiányzói ellenére is az egyik legmélyebb és legrutinosabb kerettel áll fel a buborékban. Lényegesen egységesebbnek tűnnek, mint tavaly. A Phoenix Mercury 99-76-os kiütése során hatan (Candace Parker, Nneka Ogwumike, Chelsea Gray, Seimone Augustus, Brittney Sykes, Te’a Cooper) értek el kétszámjegyű pontot.

A játéknap programja a Minnesota Lynx és a Seattle Storm összecsapásával zárul. Breanna Stewart és Sue Bird visszatérése után a Storm esélyeshez méltóan kezdett szombaton. Stewart 18, Bird 11 pontot ért el. Mellettük Jewell Loyd és Jordin Canada remekelt. Talán a legjobb benyomást keltő gárda voltak hétvégén. A Lynx híveinek sem lehet oka a panaszra. Bár most nincsenek akkora nevek, mint korábban. Ettől függetlenül a festékben kiemelkedőek. Sylvia Fowles (17 pont, 18 lepattanó) zsenije pedig extra számukra. Az lesz a kérdés, hogy a külső sorban felveszik-e a versenyt.

Menetrend – július 29., szerda

1:00 Connecticut Sun – Washington Mystics
3:00 Chicago Sky – Los Angeles Sparks
4:00 Seattle Storm – Minnesota Lynx

Fotó: WNBA

Hirdetés