Hirdetés
Magyarország

Három mérkőzéssel folytatódnak a világbajnoki selejtezők:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A világbajnoki selejtező-tornák pénteki játéknapján három mérkőzést rendeznek.

A belgrádi B-csoportban már a második forduló jön, mely során Franciaország és Kína biztosíthatja helyét a világbajnokságon. 15 órától Kína Malival csap össze. A kínaiak kiválóan teljesítettek Nigéria ellen. Meng Li és  Yueru Li 19-19 egységig jutott, Xu Han pedig 15 pontot ért el. Azt láttuk az olimpián és egy gyengébb mezőnyben az Ázsia-bajnokságon, hogy amikor az előbb kiemelt nemzetközi szintű játékosok remekelnek, akkor világelitbe tartozó komoly erőt mutat Kína. Nehéz elképzelni, hogy Mali megállítsa őket. Ez még akkor is igaz, ha rendkívül sajátos stílusú kosárlabdájával, jó fizikumú játékosaival az afrikai csapat egy-egy meccsen bárkire veszélyes. Franciaország ellen is tartották a lépést.

18 órától Franciaország riválisa Nigéria lesz. Megszenvedtek Mali előbb kiemelt sajátos stílusával a franciák csütörtökön este. Tudás, szervezettség terén nem volt kérdés a fölényük, de érezhetően nem ízlett a csapatuknak az a játék, ami kialakult. Nem véletlenül nyúltak ilyen mértékben a triplákhoz. A 27 kísérletükből 14 sikeres lett. Nigéria komoly európai rutinnal rendelkező játékosokat is felvonultat. Kína nem csak egyéni klasszisokban, de csapatjátékban is föléjük nőtt. Védekezésben pedig sokat hibáztak. Ezt Franciaország hasonlóan kihasználhatja, mint az ázsiai topcsapat.

Péntekről szombatra virradóra magyar idő szerint 0 óra 30 perctől Washingtonban USA és Belgium csap össze. Már a csapatbemutatóban is kiemeltük, hogy jó eséllyel nem ebben az összeállításban látjuk az amerikaiakat a világbajnokságon, ugyanakkor a most keretbe kerülőknek – veszíteni való nélkül – komoly bizonyítási lehetőséget ad ez a torna. Emiatt mindenképpen egy motivált és nagy kedvvel játszó csapatot várhatunk. Stefanie Dolson-t pedig olyan szemmel nézhetjük, hogy jön Sopronba. Belgium Puerto Rico ellen magabiztosan hozta a kötelezőt, amivel nagy valószínűség szerint biztosította helyét a világbajnokságon. A 26 ponttal és 10 lepattanóval záró Kyara Linskens-től egy váratlan extrát is láttunk éjszaka. Pikáns lesz Emma Meesseman számára az este, hiszen Washingtonban érte el legnagyobb tengerentúli sikereit és most itt játszhat az amerikai válogatott ellen. Komoly erőfelmérő vár a belgákra, de Valéry Demory szövetségi kapitánynak is jó visszajelzés lesz a csapat versenyképességét tekintve ez a meccs.

Menetrend

Február 17., péntek
B-csoport
15:00 Mali – Kína
18:00 Nigéria – Franciaország

Február 18., szombat
D-csoport
00:30 Belgium – USA

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

ÉLŐ: 2022-es világbajnoki selejtezők – 2. nap

 

Hirdetés