Hirdetés
Magyarország

Három mérkőzéssel folytatódott az Amatőr Női Bajnokság:

:

Hirdetés

Múlt héten három mérkőzéssel folytatódtak az Amatőr Női Bajnokság küzdelmei. Az alábbiakban a találkozókról készített rövid összefoglalónk olvasható:

Múlt héten minden amatőr-csoportban egy-egy-egy mérkőzést rendeztek. A Piros-csoportban a Vasas Akadémia II. a DVTK U23 együttesét fogadta. A diósgyőriek tulajdonképpen már az első pillanattól kezdve kézben tartották a meccset, s a Vasas ugyan a záró szakaszban komoly energiákat mozgósított, az 57-45-ös magabiztosabb siker végül a vendégeké lett. A találkozó során a mezőny legjobbja Oláh Fruzsina volt, aki 33 perc alatt 19 pontot jegyzett fel neve mellé. Vég-Dudás Anna pedig 13 lepattanót szerzett. A Vasas oldalán Subotic Milka, illetve Gelei Karola dobta a legtöbb pontot, 8-8 egység került a statisztikájukra.

A Fehér-csoportban pénteken került sor a Debrecen – Szigetszentmiklós összecsapására. A BKG teljességgel átsöpört ellenfelén, s végül 95-34-es győzelmet aratott idegenben. A találkozó mondhatni már az első negyedben eldőlt, tíz perc után ugyanis már közel húsz pont volt a vendégek előnye, amit a folytatásban csak tovább növeltek. A Szigetszentmiklós oldalán többen is kétszámjegyű dobott pontig jutottak, közülük is Takács Dorina szerezte a legtöbbet (20), míg Gróf Júlia 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárt. A DEAC csapatában Kenyeres Anett Beáta jegyzett 11 pontot.

A Zöld-csoportban a PINKK Pécs a RADOBASKET Törökbálinttal mérkőzött meg. Hatalmas meglepetéseket azonban ez a mérkőzés sem tartogatott, negyven perc elteltével 84-55 állt az eredményjelzőn, méghozzá a Törökbálint javára. A RADOBASKET csapatából szintén többen teljesítettek kiemelkedően, öten is tíz pont fölé jutottak, a legtöbb pontot azonban Kovács Laura és Budai Dorina gyűjtötte (18). Budai Dorina ráadásul dupla-duplával zárta a találkozót, 18 pontja mellé ugyanis még szedett 10 lepattanót is. Göbölös Réka szintén dupla-duplát jegyzett, 13 pontja mellé, 12 lepattanó társult. A Pécs legeredményesebbje pedig Borbás Panni volt, 20 ponttal, aki végül nemcsak csapata, de egyben a mezőny legjobbja is lett.

EREDMÉNYEK

Női Amatőr NB I. Piros-csoport

Vasas Akadémia II. – DVTK U23 45-57 (5-13, 11-14, 10-20, 19-10)

Eredmények, statisztikák, csoport állása ITT

Női Amatőr NB I. Fehér-csoport

DEAC – BKG PRIMA Szigetszentmiklós II. 34-95 (8-25, 8-23, 11-27, 7-20)

Eredmények, statisztikák, csoport állása ITT

Női Amatőr NB I. Zöld-csoport

PINKK Pécs – RADOBASKET Törökbálint 55-84 (16-29, 11-21, 8-23, 20-11)

Eredmények, statisztikák, csoport állása ITT

Fotó: DEAC

Hirdetés