Hirdetés
Archivum

Három negyeddöntõ párharc lezárult Olaszországban:

:

Hirdetés

Vasárnaptól keddig bonyolították le az olasz élvonal negyeddöntõ párharcainak második meccseit. A három élcsapat, a Schio, a Reyer Venezia és a Ragusa már biztosította helyét a négy között. Egy párharcban viszont sorsdöntõ harmadik meccset rendeznek.

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it

A Famila Schio a Vigarano otthonában is nagy különbségû, magabiztos sikert aratott. A 82-48-as gyõzelmükkel 2-0-val lezárták a párharcot. A 17-4-es második negyed eldöntötte az összecsapást, mely a 17 pontos Eva Lisec remeklését hozta. Allie Quigley 20 perc alatt 11 ponttal és 4 lepattanóval zárt. Még nem tudni, hogy ki lesz az elõdöntõben a címvédõ ellenfele. A Fila San Martino di Lupari és az Elcos Broni párharca ugyanis 1-1-re módosult. A második meccsen a Broni hazai pályán 66-53-as sikert aratott. A Fila San Martino di Lupari az elsõ negyed végére 20-11-re lépett el. Az elõnyüket a harmadik negyed közepéig õrizték. A Broni 40-35 után azonban 12-3-as sorozattal fordított és innentõl végig elõrébb jártak.

A másik ágon a papírformának megfelelõen összejött a Passalacqua Ragusa – Umana Reyer Venezia elõdöntõ. A Ragusa a Lucca otthonában aratott 77-49-es sikert, amivel 2-0-val befejezték a párharcot. Már a 26-7-es elsõ negyedben állva hagyták riválisukat. Ezúttal Hamby 17, Harmon 14, Kuster 13 pontot ért el a sztárjaik közül. A Reyer Venezia 94-59-es gyõzelmet ünnepelhetett az Allianz S.S.Giovanni csarnokában. Ezzel szintén 2-0-ra nyerték a párharcot. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda és már itt is az elsõ negyed mindent eldöntött. Ezt ugyanis 26-9-re hozta a velencei gárda, melyben Jolene Anderson 20 pontját, illetve Anete Steinberga 14 pont, 9 lepattanós teljesítményét kell kiemelni.

A folytatást tekintve a Fila San Martino di Lupari – Elcos Broni párharc sorsdöntõ harmadik meccsét szombaton este 20 óra 30 perctõl rendezik. Az elõdöntõ párharcok ezt követõen a tervek szerint április 16-án kedden kezdõdhetnek.

Eredmények

Meccanica Nova Vigarano – Famila Wuber Schio 48-82
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Famila Schio javára.

Allianz Geas S.S.Giovanni – Umana Reyer Venezia 59-94
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Reyer Venezia javára.

Gesam Gas&Luce Lucca – Passalacqua Ragusa 49-77
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Passalacqua Ragusa javára.

Elcos Broni – Fila San Martino di Lupari 66-53
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Ágrajz

Hirdetés