Hirdetés
Archivum

Három negyeddöntõben sorsdöntõ találkozó jön Franciaországban:

:

Hirdetés

Kedden a francia rájátszásban mozgalmas játéknap jön. Három negyeddöntõ párosításban is sorsdöntõ harmadik meccset rendeznek.

Fotó: basketlfb.com

Fotó: basketlfb.com

A francia mezõny kiegyenlítettségét hûen tükrözi, hogy a negyeddöntõk során egyedül az alapszakaszgyõztes Lyon zárta le 2-0-val a párharcát. A felejthetõ szezont futó Tarbes nem tudta meglepni a nagy terveket szövögetõ gárdát, a másik három párosítás viszont 1-1-re áll. Ráadásul sehol sem mehet biztosra a magasabban jegyzett alakulat. Az alapszakasz másodikja a Bourges a Landerneau csapatával küzd az elõdöntõért. A többek között Marissa Colemen-t is soraiban tudó élvonalbeli újonc Landernau ponterõs játékra képes. Már az elsõ meccs is igazi tûzijátékot hozott. Abból még a Bourges jött ki gyõztesen. A második találkozón viszont sokat hibáztak a címvédõ játékosai és szinte végig futottak az eredmény után.

A Lattes Montpellier és a Landes párharca elõzetesen is szorosabb derbit ígért. Itt hiába nyert viszonylag simán 10 ponttal az elsõ meccsen a Lattes Montpellier. A második felvonás során a negyedik negyedben végig hátrányban voltak. A Landes keretét nézve – a hullámzó szezonjuk ellenére – a Dumerc, Ayim, Hejdova, Milapie négyes komoly szintet tud. Bárkire bármikor veszélyesek. Elég annyit mondani, hogy a Lattes Montpellier otthonában az alapszakasz végén majdnem nyertek. A Carolo és a Roche Vendée versenyfutása a 4. és a 5. helyezett között szintén kiegyenlített. A Roche Vendée-nál Jasmine Bailey és Uju Ugoka az egész szezonban extra. Ha nekik kijön a lépés, mint a második meccsen, meglephetik a fáradtság jeleit mutató Euroligából számunkra is jól ismert riválisukat.

Hirdetés