Hirdetés
Európa

Három negyeddöntős párosítás már kialakult az Euroligában:

:

Hirdetés

Ahogy arról részletes összefoglalónkban beszámoltunk, a női kosárlabda Euroligában pénteken nyolc mérkőzést rendeztek. Két csoportban lezárultak a küzdelmek és úgy alakultak az eredmények, hogy a negyeddöntőből három párosítás már véglegesnek tekinthető.

A Sopron Basket veretlenül végzett a D-csoport élén. Az ellenfél a négy közé jutásért a B-csoport második helyezettje, tehát az LDLC Asvel Feminin lesz. A Sopron Basket mögött második helyen a Galatasaray lépett tovább a “D” jelű négyesből. Ők a “B” jelű kvartett első helyezettjével mérkőznek, amely a Fenerbahce lett. Ennek megfelelően tehát ebben a párban egy isztambuli klasszikust követhetünk.

Nem csak török, hanem spanyol klasszikus is lesz az Euroliga negyeddöntőben. Eldőlt, hogy az A-csoport élén – a hátralévő mérkőzésektől függetlenül – a Salamanca végez. Ez azt jelenti, hogy a C-csoport második helyezettjével mérkőznek. Ez a gárda pedig a másik spanyol élcsapat a Spar Girona lett.

A C-csoportot az UMMC Jekatyerinburg nyerte veretlenül. Az orosz sztárcsapatra az A-csoport második helyezettje vár. Itt majd a későbbiekben válik véglegessé, hogy a Kurszk, Orenburg, Izmit hármasból ki fut be.

A negyeddöntőket március 14. és 20. között buborékban rendezik. Kuparendszerű, oda-visszavágós alapon mérik össze az erejüket a csapatok. A tervek szerint az első mérkőzéseket március 17-én, a második találkozókat március 19-én bonyolítják le.

Ágrajz:

Hirdetés