Hirdetés
Archivum

Három negyeden át tartotta a lépést a Taranto:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõ, de a vártnál nehezebb gyõzelmet aratott a Jekatyerinburg a Taranto ellen. A harmadik negyed elején még egyenlõ volt az állás, majd Gundars Vetra együttese felõrölte riválisát és ezzel 1-0-ra vezet a két gyõzelemig tartó párharcban.

Nem láthatott sok pontot a telt háznyi publikum a Jekatyerinburg-Taranto EuroLiga negyeddöntõ elsõ negyedében. 5 perc játékot követõen még csak 9-6 állt az eredményjelzõn. Az elsõ etap végjátékában az oroszok fokozták a támadásaikat, miközben a Tarantónak továbbra is minden találatért meg kellett szenvednie. Az elsõ negyed végén 16-12-re ment Gundars Vetra hölgykoszorúja, melyben leginkább Arteshina, Gruda és Stepanova villogott.

A második negyed elején kritikus pillanatokat éltek át a vendégek, 2 perc alatt 21-12-re léptek meg a hazaiak. A Taranto azonban nem adta olcsón a bõrét, a következõ 3 percben egy 8-0-s futással 21-20-ra zárkóztak fel. A félidõ elõtti percek is igazi hullámvasutat hoztak. Az olaszok nem tudták tartani a Jekatyerinburg centereit, Gruda és Parker is állandóan helyzetbe került, így a különbség megint megugrott. Végül 34-29-es állás mellett vonultak pihenõre a felek. Az, hogy nem lett nagyobb a különbség annak köszönhetõ, hogy a negyed utolsó percében 4 pontot is szereztek a vendégek.

Ennek a négy pontnak komoly jelentõsége volt, mert így a harmadik szakasz szoros állásról indulhatott és így történhetett az, amire talán senki sem számított. Mahoney duplája után 36-36-nál utolérte ellenfelét a Taranto. A hazaiak ekkor szembesültek vele, hogy ennél több kell a négy közé jutáshoz. A parádézó Gruda mellé többen is felzárkóztak, Pondexter például két triplát is bevágott és a Jekatyerinburg szempillantás alatt 49-38-ra vezetett. Ezt a ritmusváltást a vendégek már nem élték túl, a negyedik periódus 50-43-ról indult.

A záró felvonás különösebb izgalmakat nem hozott, Parker is felzárkózott a pontszerzõk sorába, a különbség pedig folyamatosan nõtt. Végül 68-51-re nyert az orosz gárda. Az eredmény kicsit csalóka, mert játékban ezúttal nem volt ekkora különbség a két hölgykoszorú között. A 19 pontos Gruda és a 17 pontos Arteshina ezen az estén kiemelkedett a mezõnybõl. Az olaszoknál Godin és Mahoney hozott sokat, de kettõjük extrája a bravúrhoz kevés volt.


Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Cras Basket Taranto 68-51 (16-12, 18-17, 16-14, 18-8)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Statisztika

Hirdetés