Hirdetés
Archivum

Három negyeden át tartotta magát a Pécs



:

:

Hirdetés

30 percen át tudatos, összeszedett játékot mutatott a Pécs Kassán, de ez nem volt elég a szoros végjátékhoz. A negyedik negyedre elfogyott a magyar bajnok, így a vége 75-57-es vereség lett. A kassaiaktól Dupree és Houston termelte a pontokat, míg a pécsieknél a 14 pontos Quigley bizonyult a legeredményesebbnek.

Kínos közjátékkal indult a találkozó, a sok nagy csatát megélt kassai csarnokban elromlott a támadóidõt mérõ óra, így kézi idõmérés mellett zajlott a találkozó.

Az elsõ percben beragadtak a pécsiek, Zirkova és Dupree pontjai után pillanatok alatt 4-0-ra ellépett a hazai alakulat. Tétmérkõzésen szokatlanul, de abban a helyzetben teljesen jogosan Zseljko Djokics már egy perc után az idõkérés eszközéhez nyúlt. A szerb mester számításai bejöttek, csapata nem engedte el úgy ellenfelét, mint egy héttel ezelõtt a Mondeville-t, sõt Houston sportszerûtlen hibája után 12-15-re is vezetett már a szépszámú szurkolósereg által bíztatott Pécs. A negyed végére ugyan fordított a vendéglátó, de Iványi triplája után csak 1 pont volt a két gárda között.

A második negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünet elõtti utolsó 3 percben azonban ellépni látszott a Kassa. A nagy iramú és emiatt sok hibával, pontatlansággal tarkított összecsapáson felelõtlen pécsi labdaeladások után 40 – 33-nál 7 ponttal járt elõrébb a házigazda. A szünet elõtti utolsó másfél percben a két év kihagyás után újra pályára lépõ Palusna három büntetõt is értékesített, így 40-36-os állás mellett mentek pihenni a csapatok.

Amilyen lendületes, sõt kifejezetten élvezetes kosárlabda mérkõzést játszottak a hölgyek 20 percen keresztül, a harmadik negyedre annyira visszaesett a teljesítmény. Olyan hatást keltett az összecsapás, mintha a saját tempójuktól kicsit kifulladtak volna az együttesek. A harmadik negyedben 4 percen át mindössze 1 találatot jegyezhettünk fel. Úgy tûnt, hogy a kassaiak állnak fel elõbb a padlóról, mivel egy rövid idõre 44 – 38-ra léptek el. A játékrész hajrájában azonban jött az addig sokat hibázó Quigley, dobott 7 pontot és 47-47-nél kiegyenlített a Pécs. A negyedik szakasz elõtt 51-49 állt az eredményjelzõn.

A Pécs már mindenképpen sikert könyvelhetett el, mivel egy jobb játékerõt képviselõ ellenfél otthonában a negyedik negyedig nyílttá tették a csatát. Ebben a felvonásban azonban több már nem volt a vendégekben. A kezdeti gyengélkedés után belelendülõ kassai amerikaiak, Dupree és Houston vezetésével 62 – 51-re elhúztak az „angyalok”. A folytatásban már nem maradt erõ a pécsiekben ahhoz sem, hogy a különbségre figyeljenek. Amikor pedig Jalcova fél percen belül 5 pontot szerzett már az is eldõlt, hogy ebbõl nagy arányú vereség lesz. A vége 75 – 57 lett.

Az eredmény nagyon csalóka, a Pécs kiválóan helyt állt és amennyire minõsíthetetlen volt a Mondeville elleni produkció, ezért az estéért minden dicséretet megérdemelnek a lányok. Az elsõ három negyedet az összes csoportellenfél elemezni fogja, mert Zseljko Djokics útmutatót adott ahhoz: hogyan kell megverni a Kassát.

A gyõztes csapatból Dupree és Houston mellett a lábát fájlaló Zirkova, illetve a fontos pontokat szerzõ Jalcova emelkedett ki. A pécsiektõl Quigley volt a legeredményesebb, de Fegyverneky és a mérkõzés egyes szakaszaiért Iványi is dicsérhetõ. A bemutatkozó Palusna 5 percet töltött a pályán, majd bokasérülést szenvedett…

Eredmény

Good Angels Kassa – Pécs 2010 75 – 57 (23-22, 17-14, 11-13, 24-8)

Hirdetés