Hirdetés
Európa

Három párharc lezárul az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Szerdán három párharc lezárul az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulójában.

Február 26., szerda
20:00 Valencia Basket Club – Lointek Gernika Bizkaia
Első meccs: Gernika Bizkaia – Valencia Basket 61-71

20:00 Basket Landes – Orman Genclik
Első meccs: Ormanspor – Basket Landes 79-82

20:00 Carolo Basket – CCC Polkowice
Első meccs: CCC Polkowice – Flammes Carolo Basket 82-84

Azt korábban kiemeltük, hogy minden párosításban a 8+4 között a magasabban rangsorolt alakulat idegenben szerzett előnyt. A  három szerdai párosítást tekintve azonban egyedül a Gernika csarnokában diadalmaskodó Valencia vívott ki kétszámjegyű differenciát. Az 52%-os mezőnymutatóval és 11 szerzett labdával kiharcolt győzelem alkalmával mindenben a riválisuk fölé nőttek. A Gernika a hétvégén a Gironától is kikapott bajnoki rangadón, míg a Valencia éppen Simon Zsófia csapatát verte hasonlóan extra védekezéssel.

Az első mérkőzések egyetlen kisebb meglepetése az volt, hogy a Basket Landes Törökországban is nyerni tudott. Hiába voltak magasabban rangsoroltak a franciák, de a törökországi derbi előtt az utolsó 10 tétmeccsükből nyolcat elveszítettek. Miranda Ayim 24 pontos extrája mellett Ana Suarez, Aby Gaye és Romana Hejdova is nagyot játszott. Ki gondolta volna, hogy 53%-os mezőnymutatóval 82 pontig jutnak. Tekintve, hogy a törökök idegenben szoktak botladozni, ez kifejezetten jó esély a Landes számára.

A Carolo Basket 84-82-re nyert a CCC Polkowice otthonában. Evelyn Akhator, Endy Miyem, Shae Kelly és Kim Mestdagh felelt a pontért egy olyan estén, amikor az 57 mezőnykísérletükből 30-at értékesítettek. Ezekre ráadásul 21 gólpassz jutott, nyerték a lepattanócsatát és 14 eladott labdába kényszerítették bele az ellenfelüket, amiből 14 pontot szereztek. A Carolo Basket idén a három francia EL csapat mögött az egyik legkomolyabb minőséget hozza a galloknál. Nem szabad elfelejteni, hogy Giorgia Sottana is a keretük tagja. Minden azon múlik, hogy a Polkowice pontfelelősei (Spanpu, Robinson, Conde) mellett lesz-e, aki váratlan extrát tud hozni. Ha nem, akkor a Carolo hazai pályán favorit.

Hirdetés